Na prehodu za pešce

V ljubljanskem križišču zbil invalidko in pobegnil

S.R./STA
16. 12. 2017, 18.31
Posodobljeno: 16. 12. 2017, 18.36
Deli članek:

Policija prosi za informacije morebitne očividce včerajšnje nočne nesreče v Ljubljani.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Neznani voznik osebnega vozila srebrnosive barve je v petek ob okoli 21.40 v križišču Linhartove in Dunajske ceste v Ljubljani na prehodu za pešce trčil v žensko na invalidskem vozičku in odpeljal. Ženska se je v nesreči lažje poškodovala. 

Kot so danes sporočili iz policijske uprave Ljubljana, je voznik vozil po Linhartovi cesti in na semaforju pri zeleni luči zavijal levo na Dunajsko cesto. Pri tem pa je s prednjim levim delom vozila trčil v desno stran udeleženke v prometu na invalidskem vozičku, ki je pravilno pri zeleni luči na prehodu za pešce prečkala Dunajsko cesto iz smeri Linhartove ulice proti ulici Bežigrad.

Po nesreči je voznik s kraja nesreče odpeljal neznano kam, udeleženka pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center.

Policija vse, ki karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, prosi, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, ali Postajo prometne policije Ljubljana (01 583 8820), ali pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.