Žalostno

FOTO: 73-letna Jožica umrla nedaleč od svojega doma

S.A.
16. 12. 2017, 20.00
Deli članek:

Pri Tupaličah je v četrtek zgodaj popoldne prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je umrla peška, 73-letna Jožica Skuber. Tragedija se je zgodila nedaleč od njenega doma.

Bralka Melita
Ko je prečkala cesto na mestu, kjer sicer ni prehoda za pešce, je vanjo trčil voznik osebnega avtomobila.

»Na tem nevarnem in zelo nepreglednem križišču, edinem križišču v Tupaličah, se je zgodilo že več nesreč,« nam je včeraj, dan po tragični prometni nesreči, v kateri je prav na tem križišču umrla 73-letna Jožica Skuber, povedala njena znanka in sovaščanka iz Tupalič, gorenjske vasi, ki šteje okrog 400 prebivalcev. Gre za križišče na cesti Tupaliče–Preddvor, le približno 500 metrov od Jožičinega doma.

Ni prehoda za pešce

Na gorenjskih cestah je v letošnjem letu umrlo devet udeležencev nesreč, lani v istem obdobju osem. ‎V četrtkovem dogodku gre za prvo letošnjo smrtno žrtev med pešci na gorenjskih cestah.

»Nekaj minut pred prometno nesrečo je šla mimo hiše dobro razpoložena,« je dodala znanka. In ko je Jožica okoli 13. ure peš odšla proti križišču, se je zgodilo najhujše … Ko je prečkala cesto na mestu, kjer sicer ni prehoda za pešce (gre za cesto zunaj naselja, tam pa je omejitev hitrosti 90 kilometrov na uro), je vanjo trčil voznik osebnega avtomobila, rdečega terenskega vozila. Po naših informacijah je voznik star nekaj čez 40 let, prebiva pa v Tenetišah. Neuradno se mu ni uspelo izogniti trčenju, kot je to uspelo vozniku pred njim. Poškodbe so bile prehude in 73-letnica je na kraju nesreče žal umrla. »O nesreči policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek. Na gorenjskih cestah je v letošnjem letu umrlo devet udeležencev nesreč, lani v istem obdobju osem. ‎Gre za prvo letošnjo smrtno žrtev med pešci,« je zapisal Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi pri kranjski policijski upravi.

Bralka Melita
Tragedija se je odvila okoli 13. ure.

Malo prehodov za pešce

Na omenjenem cestnem odseku je sicer zelo malo prehodov za pešce. Nad tem se pritožujejo tudi tamkajšnji domačini. »Od Hotemaž do mostu za Preddvor ni niti enega prehoda za pešce,« je opozorila znanka, ki sicer o pokojni najde le lepe besede: »Bila je zelo dobra gospa. Vključena je bila v več društev. Rada je pomagala tudi drugim starejšim. Rada se je sprehajala po naši vasi, zelo rada pa je tudi hodila v hribe. Vedno je bila nasmejana, in če si bil slabe volje, te je vedno spravila v dobro voljo.«