Grozljivo

Iz maščevanja za "ljubezenski džihad" ga je razkosal s sekiro

S.R./STA
7. 12. 2017, 15.25
Posodobljeno: 7. 12. 2017, 15.29
Deli članek:

V Indiji aretirali so moškega zaradi uboja iz verskih razlogov.

Youtube
Regar je dejal, da je to storil za zaščito časti hindujcev pred muslimani.

V Indiji so danes aretirali moškega hindujske vere, ki naj bi iz verskih razlogov ubil muslimanskega moškega. Najverjetneje gre za maščevanje za tako imenovani ljubezenski džihad, v okviru katerega muslimani zapeljujejo hindujske ženske, jih prepričajo, da se spreobrnejo, in se poročijo z njimi.

Domnevni napadalec je napad, ki se je zgodil v zvezni državi Rajasthan, tudi posnel. Video posnetek, ki prikazuje, kako moški žrtev razkosa s sekiro in jo nato zažge, je nato objavil na družbenih omrežjih. Posnetek se je v okrožju Rajsamand razširil v sredo, je povedal vodja tamkajšnje policije Manoj Kumar.

Ljubezenski džihad

Moški, ki ga je policija identificirala kot Shambhuja Lala Regarja, na posnetku gleda v kamero in pove, da je to storil za zaščito časti hindujcev pred muslimani. Na družbenih omrežjih pa je ob posnetku zapisal, da vpletene v ljubezenski džihad čaka podobna usoda. Skrajne hindujske skupine trdijo, da muslimani zapeljejo hindujke, jih prepričajo, da se spreobrnejo v islam, nato pa se z njimi poročijo. To imenujejo ljubezenski džihad.

"Ob robu ceste smo našli zoglenelo truplo in ga identificirali kot 45-letnega muslimanskega delavca iz zvezne države Zahodna Bengalija Afrazula Khana," je povedal Kumar. "Na prvi pogled se zdi, da gre za truplo žrtve iz videa. Preiskave potekajo," je pojasnil.

Na območju so izklopili internet in ljudi prosili, naj ne širijo posnetka.