Zločin na Trubarjevi ulici

Spremenjena obtožnica zoper 20-letnika, ki je umoril Gašperja Tiča

R.T.
7. 12. 2017, 09.27
Posodobljeno: 7. 12. 2017, 10.11
Deli članek:

Skoraj pol leta je že minilo od umora znanega slovenskega igralca Gašperja Tiča. Kdaj bo domnevni morilec Stefan Cakić stopil pred sodnika?

U.C.
Kraj zločina

Facebook
Stefanu Cakiću so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Najnovejše informacije v zvezi z zločinom na Trubarjevi ulici ima časnik Dnevnik. Na ljubljanskem okrožnem sodišču so jim potrdili, da so prejšnji četrtek na ljubljansko okrožno sodišče znova vložili obtožnico zoper 20-letnega Stefana Cakića iz ljubljanskega Zaloga. Po novem Cakiću tožilstvo očita kaznivo dejanje uboja po 3. odstavku 29. člena kazenskega zakonika. Tožilstvo torej meni, da je bil Cakić v času grozljivega dejanja bistveno zmanjšano prišteven, kar pomeni, da bi mu lahko sodišče pripisalo nekoliko milejšo kazen.

Tožilstvo je obtožnico zoper Cakića prvič vložilo poleti, vendar se je obramba nanjo pritožila in bila s pritožbo uspešna. Izvenobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zadevo vrnil v fazo sodne preiskave in odločil, da se mora o obtoženem izreči še sodni izvedenec psihiatrične stroke.

Po druženju spor

A ne prehitevajmo dogodkov, sojenje se še ni začelo in v času obravnav se bo razkrila resnica dogajanja v stanovanju na Trubarjevi ulici. Spomnimo le toliko, da se je zločin zgodil v zgodnjih nedeljskih urah. Po druženju v enem od ljubljanskih lokalov sta Cakić in Tič odšla v stanovanje na Trubarjevi 24, kjer sta se sprla. V nekem trenutku je Cakić prijel za kuhinjskih nož in kolega več kot desetkrat zabodel. Pisalo se je tudi, da se naj bi Cakić branil, ker naj bi ga Tič silil v spolni odnos.

Cakić pa naj bi bil februarja letos že prisilno hospitaliziran, ker je v gostinskem lokalu v Tomačevem natakarici vzel nož in policiste izzival, naj ga ustrelijo. Policisti so ga tudi brez uporabe orožja uspeli obvladati in mu vzeli nož, je septembra poročala POP TV.