Krvavi žur

Divji Banjalučani pretepli Slovenca

M.V.
6. 12. 2017, 20.00
Deli članek:

Banjaluka in še nekateri drugi kraji v srbskem delu Bosne in Hercegovine so med slovenskimi državljani priljubljene destinacije za nočne zabave. A vsaka nočna zabava lahko kaj hitro uide izpod nadzora.

Arhiv časnika Novice Svet24
V nočnem klubu se je znova trlo obiskovalcev. Nekaj vročih glav je obračunalo pred diskoteko.

Sobotni nočni žur ob taktih turbofolk poskočnic v diskoteki Peti neplan, ki se nahaja ob regionalni cesti Prijedor–Banjaluka, pri naselju Omarska, je znova napolnil plesišče. Po zaužitju večjih količin alkohola pa je napetost narasla. Slovenska državljana, 26-letni S. S. in 28-letni A. M., sta si v omenjenem nočnem klubu zaželela zabave, a se je njun večer po kratkem stiku z druščino iz Banjaluke končal krvavo.

Sledili so jima do bolnišnice

Z uničevanjem so nadaljevali tudi na parkirišču pred zdravstveno ustanovo, kjer so odtrgali nekaj bočnih ogledal z avtomobilov in razbili okna na vozilu 26-letnega Ljubljančana, s katerim sta se Slovenca pripeljala v BiH. 

Do pretepa Ljubljančanov in Banjalučanov je prišlo pred gostinskim lokalom, so povedale priče. Slovenca sta jo v pretepu odnesla slabše in poškodovana odšla poiskat pomoč v zdravstveni dom. Medtem ko je zdravnik ugotavljal, da gre le za lažje telesne poškodbe, so do ordinacije prišli tudi Banjalučani, ki so v spremstvu 23-letnega domačina L. J. poskušali še enkrat obračunati s slovenskima državljanoma. Besni in močno opiti mladeniči so začeli razbijati okna. »V sprejemnico so vstopili, ker vhodna vrata niso bila zaklenjena. K sreči pa so bila zaklenjena vrata v urgentno ambulanto, kjer smo poškodovancema nudili pomoč,« so povedali v zdravstvenem domu. Razjarjeni, ker Ljubljančanov niso mogli dobiti v roke, so se znesli nad inventarjem v zdravstvenem domu. Z uničevanjem so nadaljevali tudi na parkirišču pred zdravstveno ustanovo, kjer so odtrgali nekaj bočnih ogledal z avtomobilov in razbili okna na vozilu 26-letnega Ljubljančana, s katerim sta se Slovenca pripeljala v BiH.

Obvladali so jih policisti

Ko so zdravniki opravili svoje in se je situacija v okolici zdravstvenega doma umirila, sta se slovenska državljana napotila proti Sloveniji. Tokrat jim razboriteži niso sledili, saj jih je kmalu po razbijanju prijela policija. »D. G. in R. G. sta osumljena kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb, povzročanja škode na tuji lastnini in poškodovanja ter zaplembe tuje lastnine,« so sporočili s Policijske uprave Prijedor. Vsi trije bosanski državljani so stopili pred okrožnega državnega tožilca v Banjaluki.