Zloglasni kriminalec

Namesto na sodišču pristal v »medicinki«

S.S.
23. 11. 2017, 11.37
Posodobljeno: 23. 11. 2017, 11.38
Deli članek:

Sojenje Stephanu Casiraghiju pač ne more potekati brez zapletov.

Arsen Perić / M24
Zatožna klop je tokrat samevala.

M24
Prvo ime slovenske kriminalne scene

Eden najbolj zloglasnih kriminalcev pri nas bi se včeraj na ljubljanskem okrožnem sodišču moral pojaviti zaradi divjanja z avtom po središču Ljubljane in upiranja policistom, vendar je pred sodnikom Martinom Jančarjem zevala zgolj prazna zatožna klop, čeprav je obtoženi v priporu.

Casiraghi se je namreč v priporu uprl paznikom, da so ga morali po pojasnilih sodnika Jančarja zapreti v posebno sobo oziroma »medicinko«. »Jutri je poskus dva, prosim, pridite ponovno ob dvanajstih,« je dejal sodnik Jančar zbranim pričam, večinoma policistom, ki jih je moral zaradi zapleta z glavnim protagonistom poslati nazaj. Drugi »tek«, kot rečeno, bo predvidoma danes. Casiraghiju sicer tožilstvo očita, da je 25. marca med 9.22 in 9.30 v središču Ljubljane s svojo nevarno vožnjo ogrozil življenja več ljudi, nato pa grozil policistom.

Ljubljanskim policistom napovedal veliko dela

»Policisti so zapeljali za vozilom in ga s predpisanimi znaki začeli ustavljati, a voznik na znake policije ni ustavil, ampak je vožnjo pospešeno nadaljeval v smeri Zelene jame, kjer je vozilo ustavil in peš pobegnil med bloke,« so takrat sporočili iz ljubljanske policijske uprave. Ubežnika so prijeli med pregledom območja, preiskovalni sodnik pa ga je po zaslišanju vtaknil v pripor. »Ko bom čez dve leti prišel iz zapora, bo imela ljubljanska policija veliko dela,« je bentil ob aretaciji. Kot so takrat še sporočili iz policije, je Casiraghi po ljubljanskih ulicah (Njegoševa, Ilirska, Rozmanova, Maistrova, Masarykova, Bohoričeva, Potrčeva, Partizanska, Rojčeva) »vozil predrzno in nevarno ter s tako vožnjo ogrožal pešce in nasproti vozeče voznike, ki so se morali tudi umikati z vozišča, da so preprečili trčenje«.

S tožilstvom se ni hotel pogajati

Na predobravnavnem naroku konec novembra 49-letnik ni sprejel ponudbe tožilstva, enotno kazen pet let in šest mesecev zapora.Obtožba ga bremeni nevarne vožnje, za kar mu grozi do tri leta zapora, in dveh kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja, za kar mu grozi do pet let zapora.