Kim Wall

Odkrili še eno okončino umorjene novinarke?

R.T.
23. 11. 2017, 07.42
Posodobljeno: 23. 11. 2017, 08.01
Deli članek:

Človeška roka, najdena v morju ob danski obali, najverjetneje pripada švedski novinarki Kim Wall.

Reuters
Wallova je bila pogrešana od 10. avgusta.

Tom Wall
Kim Wall je delala prispevek o podmornici Nautilus.

Roka je bil obtežena s kovino – podobno kot noge švedske novinarke, ki se je vkrcala na podmornico danskega izumitelja. Da gre dejansko za roko pokojne 31-letnice, so zaenkrat le ugibanja. Danska policija še ni ugotovila, če je okončina leva ali desna – kaj šele, da bi vedeli, komu je pripadala. Vseeno ne zanikajo, da obstaja velika verjetnost, da gre za roko Kim Wall, saj je bila odkrita le kilometer od kraja, kjer so počivale noge in glava.

Le razkosal, ne umoril

Reuters
Madsen trdi, da je šlo za nesrečo.

Danski izumitelj Peter Madsen je prejšnji mesec priznal, da je razkosal njeno truplo. Novinarka se je 10. avgusta vkrcala na njegovo podmornico Nautilus, da bi o njej pripravila prispevek, a se ni vrnila. Njeno truplo brez glave je bilo 21. avgusta najdeno v zalivu Koge, južno od danske prestolnice Koebenhavn; glava, noge in oblačila, zaviti v plastične vrečke, pa 7. oktobra v istih vodah.

Tožilci domnevajo, da je Madsen z umorom izživel seksualno fantazijo, nato pa svojo žrtev razkosal in jo odvrgel v morje. V priporu je od 11. avgusta. Svojo zgodbo je večkrat spremenil. Zdaj trdi, da je Wallova umrla zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. On jo je "le" razkosal.