Črna kronika

Zlikovca sta mu sledila, streljala in mu pobrala priigran denar

R.T.
20. 11. 2017, 12.45
Posodobljeno: 20. 11. 2017, 12.53
Deli članek:

8. novembra malo po polnoči sta 18- in 22-letni osumljenec na ulici Cesta španskih borcev v Ljubljani izvršila oborožen rop nad oškodovancem.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Policisti so ugotovili, da sta se osumljenca z osebnim vozilom pripeljala za oškodovancem, ki je takrat parkiral vozilo. 18-letnik je nato pristopil do vozila in v zadnji del izstrelil dva naboja, nato pa zahteval denar. Moški mu je izročil denarnico, v kateri je imel 2500 evrov in osebne dokumente. 18-letnik je nato stekel od vozila, vanj izstrelil še dva naboja in se usedel v vozilo, v katerem ga je čakal 22-letnik, sporočajo iz PU Ljubljana.

V okviru kriminalistične preiskave so ugotovili, da sta zlikovca rop načrtovala, oškodovanca pa sta opazovala že v igralnici, kjer je priigral večjo vsoto denarja. Ko jo je zapustil, sta se vozila za njim in čakala, da je svoje vozilo parkiral. V dogodku sicer ni bil nihče poškodovan.

Osumljenca so v petek privedli na zaslišanje. Preiskovalni sodnik je 22-letnika po zaslišanju izpustil, zoper 18-letnika pa odredil pripor. Nobeden od njiju še ni bil obsojen za tovrstna kazniva dejanja.