Dizel

Uslužbenci Slovenskih železnic spet kradli gorivo?

Gabrijel Toplak
17. 11. 2017, 21.00
Deli članek:

Po naših podatkih naj bi soboški železniški postaji postalo sumljivo, da zmanjkujejo večje količine dizelskega goriva.

Fotografija je simbolična

Krajam v državnem podjetju Slovenske železnice očitno ni videti konca. Tokrat so dolgoprstnežem, ki po naših informacijah niso bili nihče drug kot zaposleni na železniški postaji v Murski Soboti, vendarle stopili na prste. Kot smo še izvedeli, naj bi nezakonito odnašali dizelsko pogonsko gorivo, ki je bilo sicer namenjeno za dizelske lokomotive. Šlo naj bi za krajo večje količine dizelskega goriva.

Informacijo smo želeli preveriti na tamkajšnji železniški postaji, a so telefoni zvonili v prazno. Je pa Janez Krivec, ki je v Slovenskih železnicah pristojen za stike z javnostjo, vseeno sporočil, da so bili v družbi res obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja v Murski Soboti, vendar imen osumljencev niso prejeli. »Natančnejših podatkov o primeru, po katerem sprašujete, vam za zdaj še ne moremo posredovati, saj preiskava še poteka. Slovenske železnice bodo pri reševanju primera, po katerem sprašujete, ravnale po določilih delovnopravne zakonodaje, ki to področje ureja,« je še zapisal Krivec. Ali je o zadevi obveščena tudi policija, smo se obrnili še na Policijsko upravo Murska Sobota. Tudi odgovor Suzane Rauš, tamkajšnje predstavnice za odnose z javnostmi, je bil precej skop: »Zaradi interesa preiskave za zdaj izjav v zvezi s tem ne dajemo.«

Kradli, vendar obdržali službe

Tovrstna kraja drugače ni osamljen primer v državnem podjetju. Podoben primer, kot je poročal eden od slovenskih medijev, so imeli na koprski tovorni postaji Sermin, kjer so štirje zaposleni kradli z vagonov. V dveh mesecih so se polastili dragocenega tovora (avtomobilske pnevmatike in platišča, kuhalne plošče, elektronske naprave, oblačila) v skupni vrednosti 40.000 evrov. Toda kljub temu so na koncu vsi obdržali službe, ker jih je vodstvo prepozno odpustilo.