Iskanje norega Friedricha

Jasnovidec sluti, kje se skriva dvakratni morilec

G.G.
17. 11. 2017, 08.50
Posodobljeno: 11. 1. 2018, 09.11
Deli članek:

Dvakratnega morilca Friedricha Felzmanna iščejo že 20 dni. V igro se je vključil še nemški jasnovidec Michael Schneider.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Graška policija
Friedrich, če je še živ, za seboj pušča malo ali nič sledi.

Avstrijski policisti so prejeli 180 informacij oziroma namigov o domnevni lokaciji pobeglega morilca Friedricha Felzmanna, ki je v vasi Stiwoll v bližini Gradca ustrelil dva soseda, preiskali pa so tudi 110 objektov. Veliko je obetala sled na vratih hladilnika, po katerem naj bi stikal sestradani ubežnik, a se je izkazalo, da ni njegova.

Policija ne verjame, da je Felzmann storil samomor, nimajo tudi nobenih indicev, da bi ga kdo skrival – službeni psi so korektno opravili svojo nalogo.

Kje se torej skriva dvakratni morilec, ki je že pred strelskim izpadom grozil vaščanom, politikom in sodstvu? V igro iskanja bi se rad vključil 47-letni nemški jasnovidec Michael Schneider, domnevni specialist za iskanje pogrešanih oseb. Nemec sluti, da se Felzmann nahaja v grapi sredi temačnega stiwollskega gozda.

V glavi bo slišal glas

Schneider se sicer hvali, da je januarja skoraj natančno določil kraj trupla pogrešanega uslužbenca nogometnega kluba iz Hamburga Tima Krausa. Schneider pravi, da ne želi vedeti podrobnosti preiskave, saj se zanaša na “božanski stik”, glas od zgoraj, ki menda občasno odzvanja v njegovi glavi.

Maddie ni našel

Schneider je pogost gost nemških televizijskih hiš, na tem mestu pa izpostavimo njegov neuspeh – leta 2014 se je odpravil na Portugalsko, ker je verjel, da bo odkril kraj, kjer je zakopano truplo večno pogrešane Maddie McCain. Ni ga našel.