Delovna nesreča

Zahtevna 10-urna intervencija: 34-letniku niso mogli pomagati

T.L.
17. 11. 2017, 06.45
Deli članek:

Intervencija, ki je trajala od pol treh popoldne pa do ene zjutraj, je bila izjemno zahtevna, žal pa 34-letniku niso mogli pomagati.

PGD Trebnje
Do nesreče je prišlo predvčerajšnjim.

V sredo okoli 14.30 se je v Šentlovrencu v kletnih prostorih novogradnje stanovanjske hiše pri razdiranju opaža podrla stena in pod seboj pokopala 34-letnega delavca, državljan Makedonije, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Danes dopoldne je na betonski plošči, nekaj metrov stran od kraja, kjer je za vedno ugasnilo življenje mladega Makedonca, gorela sveča. "Menda je ta delavec šele dobro prišel v Slovenijo, kakšen mesec naj bi delal pri gradbenem podjetju iz Trebnjega, ki je prevzelo dela. Pravijo, da je imel ta fant doma družino," je za Dolenjski list povedala ena od vaščank, ki je prišla pogledat na gradbišče. Bila je zgrožena, da se je kaj takega lahko zgodilo v njihovi soseščini.

Intervencija, ki je trajala od pol treh popoldne pa do ene zjutraj, je bila izjemno zahtevna. Lovro Hren iz PGD Trebnje, ki je vodenje intervencije prevzel okoli devete zvečer, je povedal, da je bilo na terenu 21 gasilcev PGD Trebnje in osem iz PGD Šentlovrenc.

10-urna intervencija: jopič je zasulo v ozek hodnik med garažo in hišo

"Ko smo gasilci prišli na kraj, smo lahko videli le košček delavčevega jopiča, katerega je zasulo v ozek hodnik med garažo in hišo. Najprej smo se spustili k njemu z vrvno tehniko in preverili življenjske funkcije. Ugotovili smo, da ni več živ," je pojasnil Hren in dodal, da je v takšnih okoliščinah skorajda nemogoče preživeti, saj telo stiska sila materiala. Sprva so odkopavali ročno, potem so pripeljali še stroj.

Dodal je še, da takšne intervencije še niso imeli. Imeli so omejen prostor, od koder so odkopavali žrtev. "Oseba je bila zasuta stoje, hodnik pa je bil širok samo en meter. Doslej smo se s takimi izzivi spopadali samo na usposabljanjih," je še dodal Hren.