Bizarno in morilsko besnenje

Še večji masaker neuravnovešenega morilca preprečili učitelji

S.R.
15. 11. 2017, 18.30
Posodobljeno: 15. 11. 2017, 18.58
Deli članek:

Kevin Janson Neal je včeraj ubil štiri in ranil približno deset ljudi.

Tehama County
Kevin Janson Neal je bil star znanec policije.

Policija je javnosti razkrila identiteto strelca, ki je včeraj v okrožju Tehama v Kaliforniji ustrelil soseda, nato pa svoj krvavi pohod nadaljeval proti osnovni šoli Rancho Tehama, dokler ni padel pod streli policistov.

Moril je 43-letni Kevin Janson Neal, v zvezi s katerim je njegova sestra Sheridan Orr dejala, da bi mu morali že zdavnaj prepovedati vsak dostop do orožja. Povedala je, da je šlo za povsem neuravnovešeno osebo, čigar duševno zdravje se je s časom samo slabšalo.

Profimedia
Strelski pokol na osnovni šoli Rancho Tehama.

Policija je danes potrdila, da so Nealu vstop v osnovno šolo preprečili učitelji, ki so zgradbo po tem, ko so v bližini slišali strele, zaklenili, s tem pa so po besedah policije rešili »številna« življenja. Kljub temu je bil napad usoden za enega otroka. Ta je tragično umrl, ko je Neal, razjarjen, ker ne more vstopiti v šolo, streljal v vrata, zidove in okna. Koščki razbitega stekla so pri tem poškodovali še več drugih otrok v zgradbi.

Neal je nato obupan ukradel bližnje vozilo in zbežal, vendar so ga policisti dohiteli in ubili. V morilski pohod naj bi ga sicer pahnil srdit prepir s sosedi. Spor naj bi se stopnjeval do te točke, da je enega od sosedov do smrti ustrelil, kar pa naj bi ga po besedah policije nato pahnilo v »bizarno in morilsko besnenje.«

Profimedia
Strelski pokol na osnovni šoli Rancho Tehama.

Profimedia
Strelski pokol na osnovni šoli Rancho Tehama.