Zverinsko

Pred očmi svojih otrok posilil 18-mesečno dete

R.T.
7. 11. 2017, 08.35
Posodobljeno: 7. 11. 2017, 08.41
Deli članek:

Hudo poškodovano dete, žrtev pošastnega soseda, se še vedno zdravi v bolnišnici.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Indiji so v četrtek aretirali 33-letnega moškega, ki je pred očmi svojih otrok zverinsko posilil 18-mesečno hčerko najbližjih sosedov. Gre za še enega v valu spolnih napadov na mladoletnike in otroke v državi.

Moškemu na podlagi indijske zakonodaje za zaščito otrok pred spolnimi zlorabami grozi doživljenjska zaporna kazen.

18-mesečna deklica se je prejšnjo sredo pri sosedih igrala z dvema otrokoma, starima dve in štiri leta, ko jo je domnevno posilil njun oče. Po grozljivem napadu jo je pred svojimi vrati vso okrvavljeno našla njena mati. Dete še vedno okreva v bolnišnici, kjer jo je obiskala predsednica Komisije za ženske v New Delhiju Swati Maliwal. Maliwalova je dejala, da je njeno zdravstveno stanje po operaciji stabilno. »Ubogo dete ne more niti govoriti, lahko le leži,« je dejala. Na twitterju je zapisala tudi, da še vedno težko spi, odkar jo je obiskala, in da jo njene »oči še vedno preganjajo.«

To je še eden v vrsti spolnih napadov na ženske in otroke v Indiji, kjer so po zadnjih podatkih nacionalnega urada za kazensko evidenco leta 2015 zabeležili kar 11.000 primerov spolne zlorabe otrok, pri čemer so v Delhiju denimo vsak dan posiljeni trije otroci. Odbor ZN za pravice otroka je leta 2014 poročal, da je v Indiji ena od treh žrtev posilstva mladoletna oseba in da je razširjenost spolnih zlorab otrok v državi naravnost zastrašujoča.