Nevarna vožnja

Filmski pregon v Mariboru zrežiral mladoletnik

J.P.
23. 10. 2017, 11.28
Posodobljeno: 23. 10. 2017, 11.30
Deli članek:

Sinoči nekaj pred 23. uro so mariborski policisti na Cesti proletarskih brigad v Mariboru ustavljali voznika starejšega osebnega avtomobila BMW serije 3 temnejše barve, ki je naredil več prekrškov.

Profimedia
Pozivov policistov ni upošteval, vozila ni ustavil.

Mladoletnik iz okolice Slovenske Bistrice policistov ni upošteval, temveč je stopil na plin in čez Koroški most krenil proti Gosposvetski cesti, pri tem pa z vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu. Po divji vožnji po mestu je pri Europarku zavil na makadamsko cesto skozi Stražun proti Štrekljevi ulici. Tudi tam ga policistom ni uspelo ustaviti – izsledili so ga v bližini Botaničnega vrta v Pivoli. Do polnoči je manjkalo 20 minut.

Poziv udeležencem in pričam

"Ker je voznik med nevarno vožnjo, med katero je storil več cestno prometnih prekrškov, predvsem pa ker je ogrožal več udeležencev v cestnem prometu, policisti prosijo vse udeležence v cestnem prometu, še posebej tiste, ki jih je voznik ogrožal, in vse priče tega divjanja, naj se zglasijo na Postaji prometne policije v Mariboru, Ptujska cesta 117 oziroma pokličejo na telefonski številki 02/450-20-30 ali 113.

Policisti bodo mladoletnega voznika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu KZ-1 in Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299. členu KZ-1," so sporočili s Policijske uprave Maribor.