Krvave koline pri Šentilju

Mesar ga je ustrelil s pištolo za omamljanje prašičev

S.R.
23. 10. 2017, 11.23
Posodobljeno: 23. 10. 2017, 11.54
Deli članek:

Sobotne koline pri 47-letniku iz Ceršaka v občini Šentilj je zaznamoval popoldanski strel iz doma izdelane pištole za omamljanje prašičev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto so pri 47-letnem domačinu iz Ceršaka pripravili koline. Lačni klavci in kolinarji so ob približno 15.30 uri na dvorišču sedli h kosilu, ko je zablestel 67-letni mesar. Tega je motil pasji lajež, zato je želel pse prestrašiti s strelom iz doma izdelane pištole za omamljanje prašičev. Ker se ta ni sprožila, je ponovno poskušal sprožiti pod mizo, tokrat na žalost uspešno. Ob strelu je zadel 47-letnega domačina v golen in ga hudo telesno poškodoval, sporočajo iz PU Maribor.

Gostitelj s prestreljeno nogo je zdravniško pomoč kar sam poiskal v UKC Maribor, kjer so mu kroglo iz noge že odstranili. Mesar je na drugi strani pristal v primežu policistov, ki so na njegovem domu opravili tudi hišno preiskavo. Tam jim je sam izročil tri pištole in več nabojev različnih kalibrov. Mariborski kriminalisti ga bodo zaradi povzročitve hude telesne poškodbe kazensko ovadili, na podlagi nadaljnje preiskave pa bi znala slediti tudi ovadba za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.