Tatvine

Ukradel telefon in si nato premislil

T.L.
18. 10. 2017, 13.47
Posodobljeno: 18. 10. 2017, 13.48
Deli članek:

To pa še ni vse: 46-letnik je v drugi trgovini ukradel še 95 evrov vreden nahrbtnik.

Arhiv Svet24
46-letnik je s tatvinami "zaposlil" policijo.

V torek je bil v dveh trgovinah na Goriškem dejaven 46-letni moški. najprej so ob 16.31 uri policisti OKC PU Nova Gorica sprejeli obvestilo o tatvini prenosnega mobilnega telefona v eni od trgovin v Novi Gorici. Ugotovili so, da je storilec ukradel prenosni telefon in odšel iz omenjene trgovine, njegovo dejanje pa ni ostalo neopaženo, saj so ga videli uslužbenci.

Moški je z ukradenim telefonom šel v drugo trgovino, ki je v neposredni bližini prve, vendar se je kmalu vrnil "na kraj kaznivega dejanja" in uslužbenki ukraden prenosni telefon vrnil. Policisti bodo zoper 46-letnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine ustrezno ukrepali.

Nedolgo zatem, natančneje ob 16.51 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini nahrbtnika v eni od trgovin pod okriljem večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici. Policisti so ugotovili, da je storilec ob 16.50 uri s prodajne police v trgovini vzel nahrbtnik, vreden 95 evrov, nato z omenjenega predmeta odstranil varovalo, nahrbtnik skril pod oblačilo ter trgovino z ukradenim izdelkom zapustil.

Policisti so kmalu ugotovili, da je to tatvino izvršil isti oziroma že prej omenjeni 46-letni osumljenec. Policija ga je v zadnjih dneh že obravnavala za podobna premoženjska kazniva dejanja.