Mednarodna tiralica

Novo sojenje za strelski obračun v Fužinah

S.S.
18. 10. 2017, 19.50
Deli članek:

Mervanu Šljivarju bodo za poskus uboja Fadila Ferhatovića znova sodili.

Interpol
Obtoženega Šljivarja si v obravnavo želijo tudi bosanski pravosodni organi.

Šljivar je bil za poskus uboja Fadila Ferhatovića že obsojen na šest let zapora, vendar sodba ni prestala rešeta višjega sodišča, zato bo moral 36-letnik znova sesti na zatožno klop. Sojenje pred spremenjenim senatom ljubljanskega okrožnega sodišča se bo začelo jutri.

Spomnimo, Šljivar in 51-letni Ferhatović sta se 23. januarja lani okoli 23. ure pred lokalom Sombrero v ljubljanskih Fužinah zapletla v strelski obračun, ki sta ga sicer oba preživela, vsak s svojo obtožbo. Ferhatović je že na predobravnavnem naroku oktobra lani priznal očitke povzročitve hude telesne poškodbe, za kar so mu sodniki prisodili 10 mesecev zapora. Šljivar krivde za poskus uboja ni priznal, sodnikov pa tudi ni uspel prepričati, da je nedolžen, čeprav je Ferhatović v spis vložil podpisano izjavo, da ga ni ustrelil Šljivar. Januarja je bil obsojen na šest let zapora, a so višji sodniki sodbo razveljavili, Šljivar pa se je iz zapora, kamor je odšel na predčasno prestajanje kazni, spet preselil nazaj v pripor.

Iščejo ga z mednarodno tiralico

Šljivarju za poskus uboja Ferhatovića grozi od pet do 15 let zapora. Šestintridesetletnika si v obravnavo želijo tudi bosanski pravosodni organi. Za njim je trenutno razpisana mednarodna tiralica, saj ga v BiH obtožujejo vpletenosti v umor Nedžada Kličića, ki se je v noči na 14. september 2014 zgodil v lokalu Gold v Ostrožcu pri Cazinu. V BiH so sicer že zahtevali Šljivarjevo izročitev, a ker gre za slovenskega državljana, državi pa nimata sklenjenih ustreznih mednarodnih sporazumov, do izročitve ni prišlo. Kličić je bil sicer v Bosni znan kot krajiški oziroma cazinski Rambo, na youtubu pa najdemo številne njegove videoposnetke rokovanja z najrazličnejšim orožjem. Trojico soobtoženih za Rambov umor so sicer v Bihaću že obsodili na skupno 18 let zapora.