SVETOVNI PODVIGI

Neznanec s strelnim orožjem nad daljnovod

S.S.
16. 10. 2017, 21.10
Posodobljeno: 16. 10. 2017, 21.14
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična

10 Iz skladiščnega prostora prodajalne v Šentrupertu so neznanci ukradli folijo za baliranje. Škode je za 2500 evrov.

9 V Črmošnjicah pri Stopičah so policisti obravnavali vlom v zidanico. Lastnik pogreša štedilnik.

8 V Gabrju pa je tat iz zidanice ukradel za 400 evrov suhomesnatih dobrot.

7 Ljubljanski policisti so na Vrhovcih obravnavali vlom v novogradnjo. Neznani storilec je ukradel 250 kvadratnih metrov parketa in pohištvo. Škode je za več tisoč evrov.

6 V Škofji Loki je pijani domačin na ulici ljudi pozival k pretepu; kršitve je nadaljeval tudi ob prihodu patrulje, zato so ga pridržali do streznitve, odpuščen pa je bil s plačilnim nalogom.

5 Trebanjski policisti so opravili hišno preiskavo počitniške hiše, in sicer zaradi suma kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Med preiskavo so ugotovili, da sta dve nadstropji počitniške hiše preurejeni za gojenje opojnih zeli. Policisti so Kranjčanoma, starima 44 in 45 let, zasegli 400 sadik, večjo količino že posušenih rastlinskih delcev ter pripomočke za gojenje opojnih zeli. Zoper urbana kmeta bodo podali kazensko ovadbo.

4 Ljubljanski policisti so obravnavali drzno tatvino. Ugotovili so, da je oškodovanec na Proletarski ulici opravil dvig gotovine iz bankomata, ko se je pripeljal domov na Malejevo ulico, pa sta k njemu pristopila neznanca in ga ogovorila. Pri sebi sta imela zemljevid in ga spraševala po poti, medtem pa izkoristila trenutek nepazljivosti in mu iz torbe vzela denar.

3 V Križah pri Tržiču so policisti obravnavali tatvino električnega pastirja.

2 V Seči, v Kanalu sv. Jurija, je nekdo vlomil v dve plovili. Iz gliserja so ukradli akumulator, z drugega čolna pa več ribiških palic ter druge ribiške opreme v vrednosti šest tisoč evrov.

1 V Škalskih Cirkovcah je nekdo s strelnim orožjem poškodoval daljnovod. Škode je za 15 tisoč evrov.