Zloglasna ljubljanska delodajalka

Išče nove žrtve! Kdo bo ustavil Marijo M.?

Žiga Kariž
12. 10. 2017, 19.50
Deli članek:

Marijo M. zaradi kazenske ovadbe po naših podatkih išče tudi hrvaška policija. V hiši v Murskem Središću naj bi hranila odtujene predmete najemnikov.

Osebni arhiv
Marija M. je bila do najemnikov na začetku prijazna.

V torkovi izdaji našega časnika smo poročali o Mariji M., najemodajalki iz ljubljanskih Vevč, ki je opeharila več svojih najemnikov, večinoma tujcev, ki delajo v Sloveniji. Zgodbe Saša, Jelene in Zlatka, ki smo jih objavili, so sprožile val klicev v naše uredništvo. Tako smo uspeli izvedeti še več podrobnosti o početju Marije M. in vprašanje je, kaj počnejo naši organi pregona, da podjetna gospa še ni zapahi.

Ogorčeni sorodniki

Govorili smo z več sorodniki omenjene najemodajalke, ki so jo opisali kot izredno problematično osebo. V preteklosti naj bi oškodovala več članov širše in ožje družine, z nekaterimi naj bi celo fizično obračunala, zaradi kazenske ovadbe naj bi jo iskala hrvaška policija, proti njej pa je vložena tudi civilna odškodninska tožba.

Osebni arhiv
Marija M. naj bi najemnike iskala izključno med tujci.

Ukradene stvari na Hrvaškem?

Kot smo izvedeli, ima Marija M. v lasti hišo v Murskem Središću na Hrvaškem, tam pa naj bi skrivala tudi blago, ki ga je odtujila svojim najemnikom. Prav tako naj bi imela na eni od hrvaških bank odprt račun, na katerem naj bi hranila denar od najemnin in ga tako skrivala pred našo finančno upravo. Kljub prihodkom pa prejema socialno pomoč in pakete pomoči Rdečega križa.

Govorili smo tudi z njeno nečakinjo Renato C., ki je pravna lastnica stanovanja v Vevčah. »Jaz o tem, da se stanovanje oddaja, nisem vedela nič. Ko sem videla, da je na najemnih pogodbah moje ime, sem bila šokirana,« nam je zaupala v telefonskem pogovoru.

Osebni arhiv
Kljub temu, da lastnica stanovanja Renata C. živi na Hrvaškem, se je z njenim priimkom podpisala kar Marija M.

Lastnica stanovanja šokirana

Kot je povedala, je z Marijo M. poskušala govoriti, vendar se ji na telefon ne javi. »Nazadnje sva govorili pred dvema mesecema, a takrat še nisem vedela, v kaj me je vpletla,« je razložila. Renata C. nam je pojasnila, da je stanovanje kupila ona, a ga je v uporabo dala Mariji M. »Dogovorjeni sva, da lahko tam biva. Pooblastila sem jo za plačevanje računov in vzdrževanje. Toda to je vse. Nikdar mi ni povedala, da stanovanje oddaja.«

Zato jo je šokiral podatek, da Marija M. stanovanje zdaj celo prodaja prek malih oglasov. »Sem v šoku, ne vem, kaj naj rečem. Govorila sem z odvetnikom in skupaj se bova odločila, kako ukrepati. Zelo rada bi govorila tudi s policijo.«

Kdo jo bo ustavil?

Vprašanje je, zakaj organi pregona še niso govorili z njo. Po naših informacijah je bilo zoper Marijo M. podanih že več ovadb, vsi nekdanji najemniki imajo pogodbe, na katerih je ponarejen podpis, utrpeli pa so za več tisoč evrov škode. Zaradi varstva osebnih podatkov policija omenjenega primera ne želi komentirati, neuradno smo izvedeli, da preiskava še traja.