Tragedija v vojašnici

Nabornika v glavo ustrelil med spanjem

S.R.
10. 10. 2017, 12.32
Posodobljeno: 10. 10. 2017, 12.34
Deli članek:

Znanih je vse več podrobnosti o včerajšnji tragediji v vojašnici na Dunaju. Po navedbah policije je bil 20-letnik ustreljen v glavo, medtem ko je ležal na postelji.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Spomnimo, včeraj malo po 19. uri je 22-letni vojak z jurišno puško ustrelil 20-letnega nabornika. Avstrijski Kleine Zeitung poroča, da naj bi se incident zgodil v prostorih, ki so namenjeni počitku, za 20-letnika pa naj bi bil usoden strel v glavo. 22-letnika, ki je pritisnil na sprožilec, še zaslišujejo, vendar naj mladenič ne bi bil preveč zgovoren. Po navedbah tiskovnega predstavnika policije Patricka Maierhoferja se vojaka v preteklosti sicer nista zapletla v noben spor, povsem mirno pa naj bi delovala tudi v trenutkih pred včerajšnjo tragedijo.

Glede na navedbe portala Krone.at preiskovalci trenutno proučujejo tri možne scenarije: ena od možnosti je na primer ta, da je 22-letnik spečega nabornika poskušal »za zabavo« zbuditi z jurišno puško v rokah in pri tem po nesreči pritisnil na sprožilec. Proučujejo tudi možnost nesrečne tragedije, do katere bi lahko prišlo po povsem naključnem spletu okoliščin. Tretja možnost pa je seveda ta, da je šlo za hladnokrven umor.

Incident je povsem pretresel avstrijsko vojsko. Polkovnik Michael Bauer z obrambnega ministrstva je tako dejal, da je 22-letni strelec »najboljši vojak, ki ga je uril v zadnjih letih,« in da lahko o njem pove samo pozitivne stvari.