Huligani

VIDEO: Navijač Spartaka pred tekmo v Mariboru napadel policista

G.G.
14. 9. 2017, 07.37
Posodobljeno: 14. 9. 2017, 07.59
Deli članek:

Pred in po tekmi lige prvakov v Mariboru so za nekaj dela policistov poskrbeli huligani. Najbolj težavni so bili Spartakovi “ultrasi”.

M24
Navijači Spartka so med tekmo na igrišče vrgli nekaj bakel.

Slabi dve uri pred tekmo so se petelini v vrstah Viol in navijačev Spartaka začeli zbadati. Na Gosposvetski cesti so domači začeli proti Rusom metati steklenice in kamenje. Policisti so morali ločiti razboriteže in pri tem uporabiti tudi palice in plinski razpršilec. Dva navijača Viol so prijeli in jima zasegli pirotehnična sredstva. Tekme si nista smela ogledati na stadionu. Eden od njiju si je prislužil tudi ukrep prepovedi udeležbe na javnih prireditvah.

Še več si je drznil eden od ruskih huliganov. Pritekel je policistu za hrbet in ga udaril v obraz. Policista so odpeljali v mariborski klinični center, je pa na srečo le lažje poškodovan. Napadalca so po tekmi prijeli ob izhodu iz stadiona in ga pridržali. Ovadili ga bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299/2-1 členu
Kazenskega zakonika. Za to dejanje je zagrožena kazen zapora, od 6 mesecev do 5 let.

Kaj so med Rusi delali Poljaki?

Okoli 19.30 je večja skupina gostujočih navijačev poskušala brez vstopnic nasilno vstopiti na stadionu Ljudski vrt. Policisti so jih ustavili. Čez dobrih petnajst minut so na studenški brvi opazili 15 navijačev, ki so imeli pri sebi nevarne predmete – takšne, ki bi jih lahko uporabili za napad. Policisti so jih “izgnali” iz države. Zanimivo je, da je bilo v tej skupini 14 državljanov Poljske in en Rus. So bili to "sovražniki" Spartaka?