Nočni (ne)mir

Ustrelila brezdomca, ker jo je prosil, če lahko umakne svojega Porscheja

R.T.
13. 9. 2017, 16.47
Posodobljeno: 13. 9. 2017, 21.22
Deli članek:

Objestna in popolnoma brezsrčna 26-letnica se je konec avgusta znesla nad 54-letnim brezdomcem.

MNPD
Katie Layne Quackenbush je obtožena poskusa umora brezdomca.

Brezobziren obračun se je zgodil v nočnih urah 26. avgusta v ameriškem mestu Nashville. 26-letna Katie Layne Quackenbush je ob približno 3. uri zjutraj sedela v svojem parkiranem vozilu znamke Porsche in se zabavala, ko je do nje pristopil 54-letni brezdomec Gerald Melton.

Amarillo police Department
Quackenbusheva se je z organi pregona zapletla že leta 2013, ko je bila obtožena fizičnega napada.

Gerald trdi, da je »poskušal zaspati na pločniku,« ko so ga »zmotili izpušni plini in glasna glasba iz Porscheja,« je navedeno v policijskem poročilu. Gerald naj bi nato pristopil do vozila, ki mu je kratilo spanec, in Katie prosil, če bi se lahko prestavila drugam, na kar naj bi se mladenka odzvala z vso osornostjo, ki jo premore razvajena frklja. Gerald naj bi po kratkotrajnem prerekanju nato odkorakal nazaj do svojega spalnega kotička, kar pa je očitno razjezilo srborito 26-letnico. Ta naj bi mu oborožena sledila in vanj izstrelila dve krogli. Tako vsaj trdi Gerald.

Katiejin oče Jesse trdi nasprotno. Po njegovih besedah naj bi do Katie in njenih prijateljic, ki so se nedolžno zabavale v Porscheju, »gospod Melton« pristopil zelo napadalno, ona pa da se je na njegovo agresijo zgolj odzvala.

Nesrečnega Geralda, ki je bil ustreljen v trebuh, so hudo poškodovanega prepeljali v Univerzitetni klinični center Vanderbilt, kjer okreva še danes. Razpištoljena mladenka, ki jo obtožujejo poskusa umora, pa se bo morala zglasiti na sodišču.