Gaberje pri Lendavi

Štefanovi sosedje so pretreseni

Gabrijel Toplak
21. 8. 2017, 20.30
Deli članek:

Motoristu naj bi v bližini gasilskega doma zaprla pot voznica, ki je v tem kraju zavijala na svoje dvorišče.

sobotainfo.com
Vožnja skozi Črenšovce je bila usodna za mladega motorista.

V manjši vasi Gaberje pri Lendavi, kjer živi nekaj več kot 500 prebivalcev, je v petek zvečer zavladala žalost. Precej hitro je namreč zaokrožila tragična novica, da je v prometni nesreči umrl njihov 26-letni krajan Štefan T.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je v naselju Črenšovci ob 18.45 prišlo do prometne nesreče med voznico osebnega avtomobila in voznikom motornega kolesa. Slednji je zaradi poškodb, ki jih je utrpel pri trčenju, umrl na kraju nesreče. Gre za letošnjo drugo smrtno žrtev na pomurskih cestah. Kot smo uspeli izvedeti, se je pokojni mladenič tega dne vozil po regionalni cesti Lendava–Murska Sobota, v bližini gasilskega doma v Črenšovcih pa mu je zaprla pot voznica, ki je v tem kraju zavijala na svoje dvorišče. »Sedemindvajsetletna voznica črnega C5 karavana, ki se je pripeljala iz smeri Odrancev proti Hotizi, je vozniku zelenega kawasakija, ki je kar s precejšnjo hitrostjo vozil v smeri Lendave proti Murski Soboti, izsilila prednost,« je povedal eden od očividcev nesreče. Motorista naj bi po trčenju vrglo v zrak, nato naj bi negibno obležal.

Živel pri starših

Štefanovi sosedje so pretreseni. »Fant je bil edinec, na vasi je bil redko. Živel je v večstanovanjski hiši pri starših, poročen pa ni bil. Vem le, da je končal srednjo lesarsko šolo, zdaj pa je delal v 13 kilometrov oddaljenem podjetju v Odrancih,« je za Novice Svet24 dejal eden od bližnjih sosedov, ki ne želi biti imenovan. Motorno kolo naj bi si kupil pred približno tremi leti.