Krvava svatba

Pretep: po zraku letele steklenice in proteze

uk
11. 8. 2017, 21.00
Deli članek:

Na poroki je prišlo do masovnega pretepa, ki se je sicer končal z resnimi poškodbami, a bi lahko bilo še precej huje.

Profimedia
Nevesta je končala v bolnišnici, ker je v glavo dobila steklenico (fotografija je simbolična).

Kot pišejo mediji, je do masovnega pretepa prišlo, ker je eden izmed udeležencev želel plesati z nevesto. Poletela je steklenica, nato pa je izbruhnil pravi pekel.

Za zapahi bo razboritež preživel osem mesecev, če seveda ne bo storil še kakšne neumnosti.

PLES

Poroka se je dogajala v eni izmed zadrskih restavracij in policija je zaradi pretepa in povzročitve splošne nevarnosti aretirala 58-letnega Ž. M. Grozi mu do osem mesecev zaporne kazni in dve leti pogojne. Vse se je začelo okoli pol dveh ponoči. Osumljeni Ž. M. naj bi takrat z vodo polil ženinovega prijatelja, ker je ta za ples prosil njegovo nevesto. Nato naj bi na prigovarjanje svojega sina v prijatelja vrgel še steklenico, a je zgrešil in v glavo zadel nevesto, ki je bila na plesišču. Žena je dobila odprte rane po obrazu in so jo morali zdraviti v bolnišnici.

Iskala protezo

Ena izmed prič je dejala, da je napadalcu pomagala iskati protezo, in ko so jo našli, naj bi se vendarle nekoliko umiril.

PRETEP

Toda ni se končalo končalo le pri tem. Ž. M. naj bi nato iz neposredne bližine s pepelnikom po obrazu udaril ženinovega prijatelja in mu zlomil nos ter povzročil površinske rane po obrazu. Takrat naj bi izbruhnil vsesplošen pretep, v katerem so po zraku letele steklenice in po poročanju očividcev celo zobne proteze. Obtoženi 58-letnik je kasneje dejal, da je bila pravi povod za pretep glasba, ki ni bila po njegovem okusu. Dejal je, da je invalid domovinske vojne in da ne more poslušati takšnih »cajk«, kot se je izrazil sam.

Profimedia
Napadalec je bil na slovesnosti z ženo, ki je zbežala iz dvorane (fotografija je simbolična).

Povedal je tudi, da je s pepelnikom najprej napadeni moški udaril njega in da je šele potem on s pepelnikom udaril nazaj. »Udaril me je tako močno, da mi je izbil protezo iz ust,« je povedal Ž. M. Moški naj bi ga tudi dušil in takrat ga je M. Ž. udaril s steklenico po glavi. V pretep je bil, kot kaže, vpleten tudi sin osumljenega, a proti njemu policija ni podala kazenske ovadbe.

Moški, ki je povzročil spor, naj bi bil invalid domovinske vojne. Ena izmed prič je dejala, da je pred napadom zavpil, da napadeni že ne bo plesal z nevesto.

BESEN ŽENIN

Ni treba posebej poudarjati, da je bil ženin popolnoma pretresen. Namesto v njegovi postelji je namreč njegova žena pristala v bolnišnici. Po navedbah očividcev je po incidentu odšel na oder in se pretepačem zahvalil z besedami: »Pojdite vsi v p**** m******!«