Mobilna verzija
19:47 21. september 2017

Bila sta v hordi, ki mu je vzela življenje: »Zaradi dveh udarcev sva obtožena umora«

R.T. Zakintos
2 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

Opravičujeta se družini preminulega, ameriškemu narodu in grški državi, a pravita, da nista morilca.

Bakari Henderson 1

Dogajanje so posnele varnostne kamere. Foto: Zajem zaslonske slike

Grški Real News razkriva podrobnosti zaslišanja dveh Srbov, na grškem Zakintosu pridržanih v zvezi z umorom 22-letnega Bakarija Hendersona. Njunih imen ne razkriva, stara naj bi bila okoli 18 let.

Preprečiti pobeg

Bakari Henderson

Bakari Henderson Foto: Facebook

»V Grčijo nisva prišla, da bi koga ubila, prišla sva na dopust. Opravičujeva se družini ubitega Hendersona, a nisva imela namena, da koga ubijeva. Zaradi dveh udarcev sva obtožena umora, ker sva se ob nepravem času znašla na nepravem kraju,« sta izjavila Srba, ki sta po zaslišanju ostala v priporu. Prepričana, da udarca nista bila smrtonosna.

Omenjeni medij nato navaja izjavo enega od njiju: »Tisto noč sem bil v klubu. Zabaval sem se s prijatelji. Nenadoma je nastal kaos. Videl sem kri, razbito steklo. Pomislil sem, da se je mojim prijateljem ali komu iz skupine, ki je z isto agencijo prišla na Zakintos, zgodilo kaj hudega. Odšel sem proti izhodu, nato na ulico. Takrat sem zagledal mladeniča, ki je bežal pred skupino fantov. Nekdo je zaklical: »To je on. Ustavi ga«. Mislil sem, da je on napadalec, da je on odgovoren za kaos v baru. Pritekel sem in ga dvakrat udari. Enkrat v vrat, enkrat v hrbet.« Na zaslišanju je povedal še, da je hotel Hendersonu zgolj preprečiti, da bi pobegnil.

V priporu je pet Srbov, en Bošnjak z britanskim potnim listom in en grški državljan. Za umor jim bodo sodili v Grčiji. Zaenkrat še ni znano, kdaj se bo začelo sojenje – grški zakon narekuje, da je zadnji rok 18 mesecev od prijetja.

Obležal nezavesten

Real News navaja tudi izjavo srbske hostese, ki se je pogovarjala s Hendersonom. V nekem trenutku naj bi do nje pristopil Srb in jo vprašal: »Toliko Srbov je tu, zakaj se pogovarjaš s črncem?« Ignorirala ga je, Bakari pa ni ostal tiho. Ne spomni se, kaj mu je rekel. Srb ga je udaril, Američan pa mu je vrnil udarec s steklenico piva.« Nekaj trenutkov pozneje je v družbi treh Američanov odšla iz bara, ko se je za Bakarijem pognalo več Srbov. Ko jih je po petih minutah dohitela, je 22-letni že nezavesten ležal na ulici.

V priporu je pet Srbov, en Bošnjak z britanskim potnim listom in en grški državljan. Za umor jim bodo sodili v Grčiji. Zaenkrat še ni znano, kdaj se bo začelo sojenje – grški zakon narekuje, da je zadnji rok 18 mesecev od prijetja.

Američan udaril prvi

V priporu je tudi Dušan Ranković – mladenič, ki naj bi Hendersona prvi udaril s stolom. Henderson naj bi mu vrnil udarec s steklenico. Ranković pa je na zaslišanju izjavil, da sta si hotela Američan in prej omenjena hostesa prilastiti stol, katerega je še uporabljal in da je Američan vrgel prvi udarec.

Vaš prispevek