Molčijo

Kaj je po mesecu dni znanega o uboju igralca Gašperja Tiča?

mv
15. 7. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Skoraj mesec dni po uboju znanega slovenskega igralca Gašperja Tiča se javnost še vedno sprašuje o ozadju dogodkov, ki so pripeljali do krvave smrti priznanega umetnika. Bo skrivnost za vedno ostala molče zakopana v Tičevem grobu?

Bobo
Tragično preminuli igralec Gašper Tič.

Facebook
Osumljenega Stefana Cakića policisti prej niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj. Bil je aktiven član javnega zavoda Mladi zmaji.

Osumljenec uboja igralca Gašperja Tiča Stefan Cakić ostaja v priporu in čaka na začetek postopka. Z Okrožnega sodišča v Ljubljani so nam sporočili, da je zadeva še vedno v fazi preiskave ter da obtožni akt še ni vložen. Okrožno sodišče pojasnjuje, da skladno s sodnim redom več podatkov javnosti ne more posredovati, medtem ko je odvetnik Stefana Cakića Gorazd Fišer s strani sodišča zavezan k varovanju tajnosti. Cakić je sicer pred časom vložil pritožbo na sklep sodišča glede odredbe pripora, vendar je sodišče njegovo pritožbo zavrnilo.

Rezultati obdukcije so tajnost

Preiskovalna sodnica je prejela rezultate obdukcije in toksikološke analize Gašperja Tiča, vendar jih na inštitutu za sodno medicino ne smejo razkriti. Vseeno pa so v javnost v dneh po kruti smrti igralca pricurljale nekatere informacije. Cakić naj bi Tiča zabodel več kot 15-krat s 30-centimetrskim nožem. Še vedno tudi ni jasno, kako bo potekalo sojenje osumljencu za uboj Gašperja Tiča. Pričakovati pa je, da bo potekalo za zaprtimi vrati.

Novice Svet24
Kaj se je zares dogajalo je znano samo Cakiću. Tičeva resnica molči na koprskem pokopališču.

Če bi stene govorile

Kaj se je zares dogajalo 18. junija med zidovi Tičevega stanovanja na Trubarjevi ulici v Ljubljani morda nikoli ne bomo v celoti izvedeli. Znano je, da sta se 44-letni igralec in nekdanji vratar nogometnega kluba Radomlje poznala že prej. Na usodni večer sta skupaj popivala v Box baru nasproti železniške postaje, nato pa sta se odpravila v Tičevo stanovanje. Nadaljevanje zgodbe je znano samo eni osebi, medtem ko druga leži na pokopališču v Kopru. Kot je znano, je prišlo do spora – o vzrokih krožijo le ugibanja, po katerem je 20-letni Cakić z dolgim rezilom večkrat zabodel Gašperja Tiča in nato sam poklical policijo. Cakić je tako že skoraj mesec dni v priporu in čaka na začetek sodnega postopka. Za obravnavano kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.