Top flop tedna

Koroški »turist« zastonj dopustoval na Obali

ss
19. 6. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Martina Korenika

10. V Krškem so policisti ustavili voznika traktorja in med postopkom ugotovili, da je 40-letnik vozil pijan (1,31 mg/l) in da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Pijani kmet je domov odšel peš, saj so mu možje postave traktor zasegli, o kršitvah pa seznanili pristojno sodišče.

9. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 10 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

8. V Sežani so lopovi vlomili v prodajalno s telefoni. Ukradli so jih okrog 50 in povzročili za okrog 20 tisočakov škode.

7. V Hrušici je nekdo vlomil v počitniško hišico. Lastnik pogreša prenosno klimatsko napravo, televizijski sprejemnik, več kosov orodja, posodo in hrano. Škode je za okrog 3000 evrov.

6. V Mariboru je nekdo skozi stranska vrata vlomil v optiko. Pogrešajo stroj za brušenje stekla in nekaj sončnih očal. Škode je za okrog 30 tisoč evrov.

5. Koprske policiste so uslužbenci Darsa obvestili, da je voznik v zapori na Kozini trčil v njihov kombi in ga poškodoval. Ugotovili so, da je nesrečo zaradi neprilagojene hitrosti in opitosti (0,97 mg/l) povzročil 46-letni Koprčan, ki je najprej trčil v avto nemškega državljana, nato v naletni meh in naposled še v kombi Darsa. Sledi kazenska ovadba.

4. Ljubljanski policisti so kazensko ovadili moška, stara 26 in 39 let, osumljena dveh roparskih tatvin parfumov v skupni vrednosti okrog 2300 evrov.

3. V Seči je nekdo z jadrnice ukradel sprednje navijalno jadro, vredno 500 evrov.

2. V Ribnem je »storilec poškodoval okno na objektu«.

1. Izolan je poklical policiste in jim naznanil, da so mu vlomili v počitniško stanovanje in da so storilci še vedno v hiši. Modri angeli so nato na kraju prijeli 50-letnega Korošca, ki je v stanovanju verjetno tudi prenočeval. Z vlomom in s tem, ko si je prisvojil nekaj predmetov, je lastnikom povzročil za okrog 650 evrov škode. Prejel bo kazensko ovadbo.

X