Na Trubarjevi ulici

Izrazi sožalja in pretresenost po smrti priljubljenega igralca

R.T.
19. 6. 2017, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Svojci, prijatelji in širša slovenska javnost so bili pretreseni ob včerajšnji novici o smrti priljubljenga igralca Gašperja Tiča.

Mediaspeed
Gašper Tič je leta 2006 prejel viktorja za posebne dosežke za lik Ane Lize.

“Katastrofa, kaj se dogaja,” so bile besede natakarice v bližnjem lokalu na Trubarjevi ulici. Ko pa se je v večernih urah izvedelo, da je bil žrtev obračuna v stanovanju na Trubarjevi ulici 24 znani slovenski igralec Gašper Tič, mnogi tega niso (takoj) verjeli. Žalostno novico je že zvečer potrdila Simona Belle iz Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL).

"Globoko pretreseni žalujemo ob izgubi dragega prijatelja in kolega. Gašper, hvala," so zapisali na facebook strani MGL.

“Vse nas je pretresla vest, da je bil danes ubit naš kolega, vsestranski gledališki ustvarjalec, predsednik ZDUS (Združenje dramskih umetnikov Slovenije). Onemeli smo. Je preveč strašno, nepredstavljivo. Počivaj v miru, dragi Gašper! Pogrešali te bomo!” je na facebooku zapisala igralka in političarka Violeta Tomić.

"Kje je pravica, kakšna so pota in kakšni so nameni usode????” pa je ob šoku ob novici na facebooku zapisala igralka in pevka Tanja Ribič.

Tič, ki je bil tudi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije, je bil sicer v svoji igralski karieri najbolj zvest prav MGL. V omenjenem gledališču se je zaposlil leta 1997. Po sedmih letih je za leto dni hišo zapustil, a se je leta 2005 spet vrnil. Poleg tega je nastopal tudi v drugih gledališčih,  SNG Drama Ljubljana, Koreodrama Ljubljana, Gledališče Koper in Slovensko stalno gledališče Trst. Prav tako se je ukvarjal tudi s pisanjem, gledališko režijo in pedagogiko. Nastopil je v več celovečernih filmih (Oda Prešernu, Kruha in iger, Nika). Posnel je nekaj kratkih filmov in radijskih iger, veliko pa je nastopal tudi na televiziji. Viktorja za posebne dosežke je prejel leta 2006 za lik Ane Lize, v oddaji Spet doma, ki jo je upodabljala njegova (bivša) soproga Nataša Tič Ralijan.