Sokolski dom

FOTO: Zagorelo ostrešje dvorane Tabor v Ljubljani

B.K.
19. 5. 2017, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V zgradbi športnega društva Tabor je zagorelo.

G.G

Takoimenovana dvorana Tabor je ena izmed starejših zgradb v tem predelu Ljubljane. Zgrajena je bila leta 1926 po načrtih arhitekta Ivana Vurnika, stala pa je 7,5 milijona takratnih dinarjev. Naročnik je bilo društvo Sokol, zgradba pa se tudi uradno imenuje Sokolski dom, piše na straneh spletne enciklopedije Wikipedia.

Stavba je okrašena s kombinacijo narodnih in geometrijskih motivov.

Požar, ki je danes popoldan zajel ostrešje športne dvorane Tabor v Ljubljani, so že pogasili, je povedal vodja intervencije Tomaž Ažbe iz Gasilske brigade Ljubljana. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so evakuirali štiri ljudi, pri čemer ni bil nihče poškodovan. Po prvih ocenah je nastalo za več deset tisoč evrov škode, so zapisali.

Ostrešje športne dvorane Tabor v Ljubljani je ogenj zajel danes okoli 15.30. Po besedah vodje intervencije je gorelo 150 kvadratnih metrov.

Pri gašenju je sodelovalo okoli 60 gasilcev gasilske brigade in gasilcev ljubljanskih prostovoljnih gasilskih društev, ki so požar hitro omejili, je še povedal Ažbe. Da so požar lahko pogasili, so sicer morali odstraniti del strehe, je dodal.

Kot je povedal vodja intervencije, je na kraju požara še nekaj gasilcev, ki s PVC folijo prekrivajo streho, saj je za prihodnje dni napovedano deževno vreme.

Kot so medtem sporočili s PU Ljubljana, so morali zaradi požara iz dvorane evakuirati štiri ljudi, vendar pa ni bil poškodovan nihče.

Po prvi nestrokovni oceni je zaradi požara in posledic gašenja na objektu nastalo za več deset tisoč evrov materialne škode.

Kriminalisti bodo ogled kraja požara začeli v soboto zjutraj. Več o samem vzroku požara in ostalih okoliščinah bo tako znano v prihodnjih dneh, so še zapisali na policiji.