Zaseženi predmeti

So vam izmaknili kaj od tega?

M.K.
19. 5. 2017, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policistom iz Ajdovščine še ni uspelo ugotoviti, kdo so lastniki večjega števila zaseženih predmetov, ki izvirajo iz različnih premoženjskih kaznivih dejanj.

PP Aljdovščina
Pestra bera zaseženih predmetov. Je med njimi tudi kaj vašega?

Policisti Policijske postaje Ajdovščina so v mesecu februarju in marcu 2017 opravili dve hišni preiskavi zaradi utemeljenega suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Pri preverjanju arhiva PP Ajdovščina v zvezi premoženjskih kaznivih dejanj so ugotovili, da najdeni in zaseženi predmeti na hišni preiskavi, po opisu ustrezajo predmetom, ki so bili odtujeni pri večjem številu premoženjskih kaznivih dejanj na območju PP Ajdovščina. Domnevajo, da so bile tatvine storjene na območju te enote v obdobju zadnjih nekaj let.

PP Aljdovščina

Policisti PP Ajdovščina že povabili posamezne oškodovance oz. upravičence, da opravijo prepoznavo predmetov. Tako so do sedaj raziskali že več kot dvajset premoženjskih kaznivih dejanj (vlomne tatvine), vendar še vedno hranijo različne predmete, za katere jim še ni uspelo ugotoviti, kdo so njihovi lastniki. Obstaja tudi možnost, da posamezni občani doslej tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj v preteklosti sploh niso prijavili policiji. Zato poziv velja tudi njim oz. da se tudi oni zglasijo na omenjeni policijski postaji, kjer si bodo lahko ogledali zasežene predmete in če jih bodo prepoznali kot svojo lastnino, jim bodo v tem primeru predmete tudi vrnili, so sporočili s policijske uprave v Novi Gorici.

Policijske postaje Ajdovščina naprošajo vse morebitne oškodovance oz. vse občane, ki bi katere od predmetov prepoznali kot svoje, da se zaradi prepoznave in prevzema le-teh, zglasijo na Policijski postaji Ajdovščina (Goriška cesta 16, 5270 Ajdovščina, telefon: (05) 365 72 00, elektronska pošta: pp_ajdovscina.pung@policija.si).