Kdo je na posnetkih kamer?

Slavni kmet Faki bo deležen večjega udobja - iz pripora v zapor

R.T.
18. 5. 2017, 13.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po zmagoslavju na “kmetiji” leta 2015 se Fahrudin Čaušević – Faki “bori” za zmago na sodišču. Tokrat se je nadaljevalo sojenje v primeru vloma v garažo stanovanjskega bloka na Cesti dolomitskega odreda v Ljubljani.

Marko Vavpotič
Faki trdi, da tožilstvo nima niti enega dokaza proti njemu.

Fahrudin Čaušević je po navedbah iz obtožnice takrat z neznanim storilcem vlomil v garažo in stanovanje, ker pa ob pregledu nista našla vrednejših predmetov, sta odšla praznih rok, zato je ostalo zgolj pri poskusu kaznivega dejanja. Med odhodom iz bloka sta storilca presenetila dva soseda, a sta lopova uspela pobegniti v smeri viškega pokopališča, enega od sosedov pa sta mimogrede še poškropila s solzivcem.

Kdo je na posnetkih nadzornik kamer?

Danes je na ljubljanskem okrožnem sodišču pričal kriminalist D.V. Vztrajal je pri povedanem v preiskavi, kjer je pojasnil, da se je za kratek čas ustavil pri viškem pokopališču, kjer sta kolegici policistki prijeli Fakija, nato je odšel na kraj vloma, kjer si je ogledal posnetke varnostnih kamer, opravil razgovor z oškodovancem in pričami, z obtoženim pa je imel potem opravka še na policijski postaji. Priča je povedala, da je bil Čaušević ob aretaciji ves zadihan in umazan oziroma blaten, potem na postaji, ko sta bila v isti sobi, pa je zaznal še vonj po solzivcu. Vonj po solzivcu naj bi zaznal na Fakijevi jakni.

»Pazite odvetnik, da vas ne bo pekel solzivec«

Na današnjem naroku so si vpleteni ogledali tudi zaplenjene Fakijeve predmete oziroma oblačila. »Pazite odvetnik, da vas ne bo pekel solzivec,« je obtoženi opozoril svojega zagovornika, nekdanjega sodnika Andreja Barago. »Bom pazil, ko bomo pri jakni,« mu je hudomušno odvrnil Baraga, tožilka pa pripomnila, da ni več tega vonja.

Sodišče bo do naslednje obravnave poskušalo pridobiti dodatne posnetke nadzornik kamer stanovanjskega bloka, saj Faki trdi, da je bil kritičnega dne oblečen drugače kot posneta pridaniča.

Iz zapora v pripor

Bo pa Faki odslej deležen večjega udobja (zaporniki imajo boljše pogoje in več pravic kot priporniki). 30. marca je namreč postala pravnomočna sodba, ki Čauševića pošilja za zapahe za obdobje dveh let in osem mesecev. V tem primeru se je Faki podviga lotil z dve leti mlajšim bratom Mirsadom. Brata Čaušević sta takrat priznala, da sta 30. aprila 2014 vlamljala v stanovanjsko hišo družine na Ižanski cesti v Ljubljani.