Mobilna verzija
22:30 23. oktober 2017

FOTO: Gvido umrl na poti v službo

Gabrijel Toplak
25 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

Na poti v službo je včeraj izgubil življenje 22-letni voznik iz naselja Serdica, ki je v blagem desnem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v tovorno vozilo

prometna nesreča, Rogašovci, voznika umrl, izmaličeno truplo

Foto: Sobotainfo

Na cesti Rogašovci–Cankova, med naseljema Pertoča in Večeslavci, je včeraj zjutraj prišlo do hude prometne nesreče, v katero sta bili vpleteni tovorno vozilo in osebni avtomobil. Slednjega je vozil 22-letni Gvido Benko iz naselja Serdica, ki se je peljal na delo v podjetje Medicop, sicer v lasti Aleksandra Podlunška, očeta mnogim bolj znanega Petra, pilota v svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race, a tja ni prišel.

TOVORNJAK KONČAL NA NJIVI

Suzana Rauš, policijska inšpektorica in predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota, je sporočila, da so bili policisti ob 6.09 obveščeni o prometni nesreči med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom. »22-letni voznik osebnega avtomobila je v blagem desnem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v tovorno vozilo, ki je po trčenju zapeljalo na bližnjo njivo. Voznik avtomobila je ostal ukleščen v vozilu in je na kraju prometne nesreče zaradi telesnih poškodb umrl. Pokojni je letošnja prva smrtna žrtev na pomurskih cestah,« je zapisala Rauševa. Cesta je bila nekaj časa zaprta zaradi prelaganja tovora in odstranjevanja tovornega vozila s kraja.

prometna nesreča, Rogašovci, gasilci, Murska Sobota

Fotografija je simbolična. Foto: Sobotainfo

V KABINI BREZ KRVI

Anton Gomboc, poveljnik PGD Murska Sobota, pa je dejal, da je osem gasilcev interveniralo ob 6.15. »Na kraju vozniku ni bilo več pomoči, a smo truplo vseeno morali s tehničnim posegom izrezati iz zverižene pločevine. To je bilo tudi precej izmaličeno, saj so bili armaturna plošča, volan in zračna blazina dobesedno stisnjeni na voznika,« je razložil Gomboc. Po njegovi nestrokovni oceni je voznik podlegel poškodbam takoj po trčenju, saj v kabini ni bilo opaziti veliko krvi.

Vaš prispevek