Prometna nesreča

FOTO: V trčenju umrl 62-letni voznik tovornjaka

M.K.
8. 5. 2017, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na hitri cesti med Razdrtim in Novo Gorico, pred cestninsko postajo Bazara, se je zjutraj okoli 6.40 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 62-letni voznik tovornjaka.

GE Nova Gorica
V času trčenja je bila pred cestninsko postajo Bazara približno stometrska kolona tovornih vozil v smeri Italije.

Do trčenja je prišlo tik pred cestninsko postajo Bazara, ko je eno tovorno vozilo trčilo v tovorno vozilo pred njim, ki je čakalo v vrsti, so za Svet24.si pojasnili na policiji. V tem času je bila tam približno stometrska kolona tovornih vozil v smeri Italije.  Obe v trčenju udeleženi tovorni vozili imata slovenske registrske tablice. Umrli 62-letni voznik je državljan BiH, ki je sicer imel stalno bivališče v Sloveniji, za volanom tovornjaka, v katerega je kot v zadnjega v koloni trčil, pa je bil 26-letni voznik, državljan Slovenije, je za Svet24.si še povedal Dean Božnik s policijske uprave v Novi Gorici.

Na kraj prometne nesreče so prišli tako gasilci kot reševalci v Novi Gorici

O prometni nesreči je bil obveščen tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo. Zdravnica ZD Nova Gorica je odredila sanitarno obdukcijo umrlega voznika. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede okoliščin tragične prometne nesreče.

Zaradi prometne nesreče je hitra cesta H4 na omenjenem odseku med Selom in Vrtojbo (proti Italiji) zaprta več ur. Po odstranitvi posledic prometne nesreče je bila cesta ponovno normalno prevozna po 11.20 uri današnjega dne.

To je že četrta smrtna žrtev letos na območju