Podaljšanje pripora

Krvnik, ki je sodil bratu in babici, v pritožbo

T.L./STA
21. 4. 2017, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tridesetdnevni pripor, ki ga je za moškega odredila preiskovalna sodnica, bi se sicer iztekel v tem tednu.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Petintridesetletniku, osumljenemu dvojnega umora na Krasu prejšnji mesec, je sodišče podaljšalo pripor, je potrdil njegov odvetnik Gorazd Gabrič. Kot je še napovedal, se bo obramba na podaljšanje pripora pritožila. Tridesetdnevni pripor, ki ga je za moškega odredila preiskovalna sodnica, bi se sicer iztekel v tem tednu.

Dvojni umor v vasi Lukovec pri Štanjelu je 20. marca dodobra pretresel javnost. 35-letni moški je z uporabo hladnega orožja oz. orodja umoril 31-letnega brata in 80-letno babico, trupli pa nato obglavil ter glavi sežgal v peči. Policijo je nato poklical sam in ob prihodu policistov dejanje tudi priznal.

Motiv še ni povsem jasen

Osumljenec je bil že pri prvem zaslišanju pred preiskovalno sodnico videti miren in je okoliščine dogodka opisoval več ur. Kljub dolgotrajnim zaslišanjem pa motiv za umor še ni povsem jasen. Kot je ob odreditvi 30-dnevnega pripora prejšnji mesec pojasnil Gabrič, se bo do tega morala opredeliti stroka. Odvetnik je sicer že tedaj preiskovalni sodnici predlagal, da se do primera opredelita tudi izvedenec psihiatrije in psihologije, s čimer se je strinjalo tudi tožilstvo.

35-letnik v preteklosti ni imel opravka s policijo, zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umora na grozovit način pa mu grozi kazen zapora v trajanju najmanj 15 let.