Gorelo v Stični

FOTO: V nekaj minutah je bila streha v ognju

Janja Ambrožič/Dolenjski list
21. 4. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slabe stvari se najraje zgodijo takrat, ko jih ljudje najmanj pričakujejo. Tako je v noči na četrtek, bilo je okoli pol druge ure zjutraj, zagorelo pri Iliškovičevih v Stični.

družina Iliškovič
Na intervenciji so bili gasilci PGD Stična in Ivančna Gorica

»Takrat sva z ženo ravno zaspala, eno nadstropje višje je spal oče,« je povedal Zoran Iliškovič, ki ga domačini najbolj poznajo kot lastnika lokala ob nogometnem igrišču v Ivančni Gorici. Pri njihovi hiši se je včasih reklo pri Joškovih.

Klicali sosedi

»Ko sem klicala center za obveščanje, so mi rekli, da so že dobili obvestilo o požaru pri nas,« pravi Zoranova žena Marija in pojasni, da so prvi ogenj opazili sosedi.

Janja Ambrožič
Posledice nočnega dogajanja so bile dobro vidne šele zjutraj.

Požar hitro omejili

»Ko smo prišli na objekt, je bil požar že razvit, streha pa popolnoma v ognju. Gasiti smo začeli z notranjim napadom in prek lestve. V 15, 20 minutah smo požar omejili in lotili smo se posameznih žarišč, ki jih je bilo še treba pogasiti,« je pojasnil vodja intervencije Primož Kastelic, sicer poveljnik PGD Stična, in dodal, da je gasilo 35 njihovih članov in članov PGD Ivančna Gorica.

Janja Ambrožič
Na kupu poleg hiše so bile stvari, ki jih je ogenj uničil.

Uničena podstrešje in streha

»Hvala vam, stokrat vam hvala,« so se domači zahvaljevali zadnjim gasilcem, ki so zjutraj odhajali od hiše. Ko so pogasili ogenj, so s podstrešja na travo znesli vse, kar je ogenj uničil. Tega pa ni bilo malo: poleg izolacije, ki je bila na ostrešju, oblačila, čevlje, posteljnino, posodo, ki je trenutno niso uporabljali …

»Gor smo imeli stvari, za katere ni bilo prostora kje drugje. Ravno pred kratkim sem tja znesla svojo zimsko garderobo,« pove Marija in doda, da so gasilci svoje delo opravili res korektno in jim niso zalili bivalnih prostorov.

Domači domnevajo, da se je ogenj razširil od dimnika, saj druge stvari, ki bi lahko povzročila požar, tam ni bilo. Seveda bodo svoje povedali še policisti, ki so si požarišče temeljito ogledali, takrat bo znana tudi škoda. Izvedeli smo še, da so imeli Iliškovičevi hišo zavarovano, streho pa so menjali pred sedmimi leti.

Janja Ambrožič
Preden so gasilci zjutraj odšli domov, so analizirali požar.