Poceni življenje

Navijača Dinama zaklal, ker ni želel plačati vozovnice za avtobus

R.T.
21. 4. 2017, 10.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Zagrebu so prijeli osumljenca za umor Anteja Škembere, 28-letnega navijača nogometnega kluba Dinamo Zagreb, ki je bil v nedeljo do smrti zaboden v naselju Sloboština.

Facebook
Džemal Paloš Kobra je junak domovinske vojne, ki je sodeloval pri osvoboditvi Lipika.

Anteja Škembero je v nedeljo hudo poškodovanega v grmovju na obrobju zagrebškega naselja Sloboština opazila voznica osebnega avtomobila. Mladenič je bil zaboden v predel pod prsnim košem, krvavitve pa so bile tako hude, da napada ni preživel. Zdaj je že znano, da je bilo morilsko orožje preklopni nož in ne izvijač, kot smo sprva poročali.

Policija je v zvezi s tem krvavim napadom prijela 60-letnega Džemala Paloša Kobro, enega od ustanoviteljev in inštruktorjev rezervnega sestava policije v Pakracu, piše hrvaški Jutarnji List.

Vse zaradi vozovnice?

Razlog za umor naj bi bil povsem bizaren. Ante Škembera je želel na avtobusni postaji na ulici Većeslava Holjevca vstopiti na avtobus. Vozovnice ni želel plačati, hkrati pa na poziv voznika avtobusa ni želel zapustiti, zaradi česar se je najprej vnel verbalni spor, ki se je sprevrgel v fizični obračun z enim izmed potnikov. Pozneje se je izkazalo, da je bil to 60-letni Paloš. Ta je Anteja najprej porinil iz vozila, ravsanje pa se je nadaljevalo zunaj. Takrat naj bi Paloš mladeniča pod prsi zabodel s preklopnim nožem in mu prerezal aorto. Noža ali vboda sicer nihče od potnikov ni opazil, Ante pa se je pri tem za nekaj trenutkov celo obdržal na nogah, medtem ko se je Paloš mirno vrnil nazaj na avtobus, ta pa je odpeljal. Anteju ni bilo več pomoči, ob približno 21. uri je umrl v bolnišnici.

Tako so po intenzivni preiskavi dogodek rekonstruirali policisti, ki so prišli tudi do zaključka, da sta obračunala dva, ki se nista poznala in se še nikoli prej nista niti srečala.

Paloša so aretirali v Dalmaciji, kamor se je odpravil po tem, ko je v časopisu prebral, da je bil v Sloboštini do smrti zaboden mladenič, še piše Jutarnji List. Policiji naj bi že prostovoljno predal morilsko orožje, na njegovem domu pa so opravili hišno preiskavo.