Policija zavarovala območje

FOTO in VIDEO: Znamenita Ribičija zgorela do tal

S.R.
21. 4. 2017, 08.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sinoči, okoli 23. ure je zagorel znan gostinski lokal na Meljskem hribu v Mariboru. Objekt, velikosti okoli 50x50 m je zgorel v celoti.

Gabrijel Toplak
Objekt je zgorel v celoti.

Po prvih ocenah je nastalo za okoli 500.000 evrov materialne škode. Požar so dokončno pogasili gasilci. V požaru ni bil nihče poškodovan, takrat pa po do zdaj zbranih obvestilih v objektu ni bilo nikogar.

Gabrijel Toplak
Policija je zavarovala območje.

Zagorelo je malo po 23. uri, požar pa je v celoti uničil 150 kvadratnih metrov velik leseni del objekta. Posredovali so gasilci GB Maribor, PGD Maribor–mesto, Malečnik, Pobrežje, Studenci, Razvanje, Brezje in Kamnica, ki so pogasili požar v velikosti trideset krat petdeset metrov, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Objekt je zgorel v celoti. 

Gabrijel Toplak
Ribičija je priljubljen lokal na obrobju mesta.

Mariborski kriminalisti in policisti, ki so območje že zavarovali, bodo z ogledom kraja požara pričeli takoj, ko bo to mogoče. Informacije o incidentu in ugotovitve ogleda bodo na voljo po zaključeni preiskavi, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Na facebook strani Ribičije besede podpore izrekajo številni ljubitelji priljubljenega zbirališča.

"Koliko lepih trenutkov smo preživeli na Ribičiji z družino, s prijatelji..., na koncertih, uživanje ob ribniku, na kosilu...," je dejala uporabnica, medtem ko je še en uporabnik dejal, da ne more verjeti, kaj se je zgodilo. Pravi, da gre "brez dvoma najboljše mesto za druženje, zabavo in koncerte na Štajerskem. Škoda, res škoda....samo ne obupat, preživet, prebolet, pospravit...zgradit na novo, tak kot je blo in na ponovni otvoritvi napolnit Ribičijo, tak kot še ni bla :)...držite se, ne obupat, vsi smo z vami in se bomo vračali k vam."

Ribičija naj bi sicer letos obeležila 23 let delovanja.

Gabrijel Toplak
Vzrok požara zaenkrat še ni znan.