Prebrisana tatvina

Kriminalistična preiskava: zviti goljufi odtujili 50 ton aluminija

S.R.
20. 4. 2017, 16.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mariborski in Ptujski kriminalisti so včeraj na Okrožno sodišče na Ptuju privedli 36-letnika z območja Celja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V zvezi s 36-letnikom obstaja utemeljen sum, da je novembra lani v sostorilstvu z drugimi osumljenci za 96.500 evrov oškodoval podjetje iz okolice Ptuja.

Mariborski policisti so v sodelovanju s kriminalisti in policisti iz Policijskih uprav Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper v okviru preiskave opravili štirinajst hišnih preiskav. 36-letni moški je osumljen, da je s pomočjo petih sostorilcev izvršil več kaznivih dejanj zoper premoženje. Ti so z goljufijami, zatajitvami in prikrivanjem iz oškodovanega podjetja odpeljali 50 ton aluminija, namenjenega naročniku v Avstriji in Nemčiji, ki pa tega aluminija nikoli ni prevzel.  Osumljenci so ga odpeljali v najeto skladišče na območju Šentjurja pri Celju, od tam pa ga je 36-letnik postopno odvažal neznanemu kupcu.

Za ta prebrisan projekt so na območju Ljubljane najeli dve tovorni vozili, za kateri so po izvedbi kraje podali krivo ovadbo, da sta bili odtujeni. Deli enega od obeh tovornih vozil so bili med hišno preiskavo zaseženi na območju Ljutomera, tako da je bilo ljubljansko podjetje oškodovano za 120.000 evrov.

Oba prevoza iz oškodovanega podjetja je opravil 49-letni moški iz okolice Ptuja, ki so ga policisti že priprli.