Zase pravi, da ni Medvedek Pu

Nekdanji policist pohabil in umoril 19 žensk

R.T.
20. 4. 2017, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

52-letni Jevgenij Čuplinski, ki ga je tožilstvo obtožilo, da je v Sibirji pohabil in umoril 19 žensk, naj bi svoje krvave zločine načrtno izvedel tako, da so bili videti kot satanistični rituali.

Komsomolskaya Pravda
Čuplinski naj bi preiskovalcem dejal, da so »vlačuge slabe za družbo.«

Čuplinskemu so nadeli vzdevek ruski Jack Razparač, saj je žrtvam pogosto z nožem odrezal prsi in jih obglavil.

Nekdanji policist Jevgenij Čuplinski, ki je sicer domnevno srečno poročen s priznano zobozdravnico, s katero imata dve najstniški hčeri, je v Novosibirsku napadal prostitutke. Brutalne umore je načrtno izvajal na način, ki naj bi preiskovalce vodil v razmišljanje, da so umori satanistične narave, pravi tožilstvo v Novosibirsku.

Sam se je opisal kot »dober družinski človek« in med drugim izjavil: »Nisem Medvedek Pu, vendar sem tudi daleč od pošasti.« Sosedje, ki so bili nad obtožbami šokirani, so ga opisali kot »skrbnega in prijaznega« človeka.

Glede na podrobnosti primera, ki so bile razkrite pred začetkom sojenja, ga obtožujejo 19 umorov, ki naj bi jih zagrešil med letoma 1998 in 2000, torej v obdobju pred poroko z znano zobozdravnico. Žrtve je izbiral na območju, imenovanem »pijana cesta«, kjer so se zbirale prostitutke, ubijati pa je začel že preden je zapustil policijske vrste.

Na pohabljena telesa žrtev, pri čemer so trupla nekaterih odkrili šele leta 2006, je z nožem vrezal satanistične simbole. Pozneje je preiskovalcem dejal, da jih je s temi »hudičevimi upodobitvami« načrtno zavajal.

Komsomolskaya Pravda
Dokazno gradivo in okultni simboli s prizorišč krvavih zločinov.

Preiskovalci so ga z zločini povezali na podlagi naprednejše analize DNK, ki je v obdobju umorov še niso imeli na voljo. Čuplinski, ki je umore sprva priznal, vendar je priznanje pozneje umaknil, pravi, da so sledi njegove DNK na žrtvah posledica njegovi rednih stikov s prostitutkami.

»Seveda na to ne morem biti ponosen, vendar sem pred upokojitvijo leta 2003 aktivno komuniciral s prostitutkami na "pijani cesti", s katerimi sem zgradil dobre odnose,« je dejal. »Pridobival sem informacije o različnih zločinih in kršitvah. Uporabljal sem njihovo znanje. Z njihovo pomočjo sem reševal zločine.«

Čuplinski bo v primeru obsodbe v zadnjih letih že drugi serijski morilec v Sibirji, ki je bil zaposlen na policiji in ki je moril prostitutke oz. mladenke, za katere je menil, da so »lahke« narave, »dvomljivega« slovesa ali pa v njegovih očeh zgolj preveč promiskuitetne.