Rdeči petelin

Rešili enega, v bolnišnico odpeljali dva človeka

T.L.
20. 4. 2017, 11.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dve intervenciji ob večjih požarih.

STA
Fotografija je simbolična.

V sredo okoli 15.30 ure so policisti PU Ljubljana sprejeli obvestilo o požaru v stanovanjski hiši v Notranjih Goricah. Gasilci so požar pogasili, kot pa so sporočili iz policije, ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo zaradi pregretja krušne peči. Gre za starejšo peč, v katerii so zakurili ogenj, prej pa nekaj časa ni bila v uporabi.

Med požarom so se vneli tudi predmeti, ki so bili na peči (karton, plastika). Požar je opazila stanovalka. Iz prvega nadstropja hiše je odšla v pritličje in odprla vrata, ki vodijo v pritličje, takrat pa je vanjo že udaril val vročine in jo lažje poškodoval. Na kraju je sicer zdravniško pomoč odklonila in jo je naknadno iskala sama.

Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Iz hiše rešili eno osebo, dva odpeljali v bolnišnico

Je pa včeraj zagorelo še enkrat, in sicer okoli 21.30 ure v stanovanjski hiši na Jarški cesti v Ljubljani. Posredovali so policisti, ki so kraj zavarovali in gasilci, ki so požar pogasili. Po prvih zbranih podatkih je znano, da je zagorelo v kurilnici. Policisti so preko noči kraj zavarovali in bodo z ogledom nadaljevali danes.

V času požara je bila v hiši ena oseba, ki so jo s pomočjo gasilcev rešili iz hiše. Zaradi suma na vdihavanje dima oz. plina sta bili s kraja na preventivni pregled v zdravstveno ustanovo odpeljani dve osebi.