Brutalen umor

Petro naj bi partner umoril zaradi dolgov in ljubosumja

nn
19. 4. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Klub Pržan je bil prizorišče hudega spora, ki se je končal s smrtjo 38-letne podnajemnice lokala Petre Kramberger. S streli jo je pokončal njen partner, 49-letni Ljubljančan.

Mirko Vorkapič
Svojci in prijatelji žalujejo za umorjeno Petro Kramberger.

Iz strelnega orožja je na terasi lokala odjeknilo nekaj po četrti uri popoldne na praznični ponedeljek. Podnajemnica lokala, ki stoji na Cesti Andreja Bitenca, Ljubljančanka Petra Kramberger, je podlegla strelnim ranam, policisti pa so storilca prijeli na kraju zločina. Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana je sporočila, da je prišlo do nasilne smrti v lokalu na območju Šiške. »V dogodku je umrla 38-letna Ljubljančanka‎, ki jo je s strelnim orožjem ustrelil 49-letni Ljubljančan. Ogleda sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec,« je povedala tiskovna predstavnica.

Umoril jo je z več streli

Žalost
Številni prijatelji na Petrinem facebook profilu ne morejo verjeti, da jih je zapustila. »Najbolj kruto pa je, da je bila dvema fantoma na tako gnusen način odvzeta ljubeča mama,« je zapisal prijatelj.

Policisti so tudi včeraj nadaljevali ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil, medtem ko sta bila lokal in njegovo parkirišče še vedno zavarovana s policijskim trakom. Ljubljanski policisti so sporočili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja umora na grozovit ali zahrbten način, saj je moški s pištolo večkrat ustrelil podnajemnico. Sicer pa še ne razkrivajo podrobnosti o motivu za umor. Če bo ugotovljeno, da je storilec, ki je še v 48-urnem priporu, storil kaznivo dejanje umora, mu grozi kazen od 15 do 30 let zapora. V lokalu tisti čas sicer ni potekal noben dogodek, so pa bile po besedah ljubljanskih policistov v času streljanja v lokalu prisotne tudi priče.

Mati dveh otrok je bila v dolgovih

Poln lokal
Osumljenec je streljal v času, ko je bilo v lokalu več ljudi. Prisotni so poklicali policijo, eden od gostov pa je moškega tudi zadržal do prihoda policistov.

Kot smo izvedeli, je bila Petra Kramberger mati dveh mlajših otrok, pred enim letom pa naj bi se ločila. Ljudje, ki so redno zahajali v »Pržančka« in so poznali razmere, so nam povedali, da naj bi bila najemnica in moški, ki jo je pokončal s streli, tako v poslovnih kot tudi zasebnih partnerskih odnosih. »Lokalu ni šlo najbolje,« je povedal eden od obiskovalcev in dodal, da naj bi si 38-letnica izposojala denar tudi od svojega partnerja, ki je verjetno potem izgubil potrpljenje. Kot pravijo, ni šlo samo za poslovne težave, motiv naj bi namreč bil, tako pravijo znanci, tudi ljubosumje. Ob slabih poslovnih rezultatih pa so v lokalu v preteklosti imeli kar nekaj težav z uradnimi osebami.

Policijska racija zaradi drog

Čeprav je Petra K. približno dve leti vodila lokal, v katerem so vsak teden potekali številni družabni dogodki, je bil »Pržanček« že dlje časa tudi zbirališče ljudi dvomljivega slovesa. Zaradi številnih indicev in obvestil je policija pred časom celo izvedla racijo v lokalu in iskala uporabnike prepovedanih drog, ki naj bi obiskovali organizirane zabave in tam preprodajali prepovedane substance.