Kdo laže?

Obtoženi Jakupi trdi, da je bila trpinčena Arina vsem odveč, on pa jo imel rad

G.G./STA
14. 4. 2017, 15.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na kranjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju, ki sta obtožena, da naj bi lansko poletje na Jesenicah tako poškodovala dveletno deklico Arino, da je ta umrla. Iz njunih zagovorov je jasno, da nekdo od njiju laže.

Facebook
Sanda Alibabić in Mirzan Jakupi. Kdo laže?

Potem ko je Alibabićeva v ponedeljek krivdo zvalila na Jakupija, je ta v današnjem zagovoru trdil prav nasprotno in okrivil Alibabićevo. Jakupi je z odgovori na vprašanja tožilke Tine Lesar in svojega zagovornika Damijana Pavlina dejal, da najmlajša hčerka Alibabićeve ni bila zaželena v svoji družini in je bila vsem odveč, on pa, da jo je imel rad. Dejal je, da je vseh sedem mesecev skupnega bivanja pozival Alibabićevo, naj se obrneta po pomoč na center za socialno delo.

Arine ni nihče odpeljal k zdravniku

Izpostavil je, da je Alibabićevo tudi večkrat prosil, da bi jo odpeljala k zdravniku. Spomnil je na dogodek iz sredine junija, ko je deklica ob igri izgubila zavest. Vendar je po Jakupijevih besedah Alibabićeva dejala, da zdravniška oskrba ni potrebna. Alibabićeva pa je v zagovoru prav nasprotno zatrdila, da ji Jakupi ni dovolil, da bi jo peljala k zdravniku.

Na vprašanje tožilke, kako se pusti dveletnega otroka samega, je Jakupi povedal, da ni imel druge možnosti, saj je moral hoditi v službo in da nihče drug ni hotel poskrbeti zanjo, zato je bila deklica večkrat sama doma. "Ta otrok ni imel potrebne ljubezni in varnosti, niso ga peljali k zdravniku, niso se zanimali zanj. Jaz nisem bil oče in kar se mene tiče, imam čisto vest glede skrbi za deklico," je dejal Jakupi.

Sta se prepirala?

Prav tako je Jakupi danes zavrnil navedbe Alibabićeve, da ji je grozil in da se ga je bala. Kot je poudaril, z njegove strani ni slišala žal besede in sta imela dober odnos ter se nista niti prepirala. Tožilka je Jakupiju zastavila tudi več vprašanj glede dokazov, ki nakazujejo, da je bila deklica hudo poškodovana že 30. junija in ne šele 2. julija, ko sta obtožena poklicala reševalce.

Jakupijev zagovor je danes trajal pet ur, začel pa se je v ponedeljek, vendar so ga po uri in pol prekinili. Kljub temu njegov zagovor še vedno ni končan, predvidoma se bo nadaljeval 24. aprila, ko bo Jakupiju vprašanja zastavljala še zagovornica Alibabićeve Darja Roblek.

Tožilstvo Alibabićevi in Jakupiju očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt deklice. Tako mama umrle deklice kot njen partner sta že februarja na predobravnavnih narokih krivdo zanikala.