Neverjetna zgodba

Ubila očeta, ki jo je zlorabljal in uspela zgraditi normalno družino

R.T.
14. 4. 2017, 10.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kot najstnico jo je oče več let posiljeval in ji grozil. Danes ima ljubečo družino, na vesti pa očetov umor.

incestmurdermiracle.blogspot.si
Cheryl in Rob s hčerko Casey.

“Grozil mi je vsak dan,” pravi danes 47-letna Cheryl Pierson v pogovoru za revijo People. “Govoril mi je, da bo sicer ubil mene in vse, ki jim bom povedala. Verjela sem mu.”

Ko se je stanje poslabšalo, je začel nekaj sumiti njen fant Rob Cuccio. “Enkrat sva se prepirala in iz mene je bruhnilo. Rekel sem ji, ‘Vem, kaj s tabo počne tvoj oče.’ Spomnim se, da je njen obraz postal čisto rdeč.”

Sprva je Cheryl vse zanikala, a kasneje mu je priznala. “Takrat sem vedel, da je ne morem nikoli zapustiti,” se spominja Rob, ki je z njo že več kot 30 let.

Ko plen postane plenilec

Vse se je spremenilo v trenutku, ko je takrat 42-letni oče James Pierson svoj izprijen pogled iz Cheryl prestavil na njeno mlajšo sestro, 8-letno JoAnn.

“Obljubila sem pred svojo mrtvo mamo, ko je ležala v krsti, da bom pazila na svojo mlajšo sestro JoAnn. Da jo bom vedno varovala pred njim. Tudi sama sem bila še otrok, a vedela sem, da ne morem dovoliti, da ta pošast posiljuje mojo sestro.”

V šoli je zato takrat 16-letna Cheryl vprašala sošolce, če bi kdo koga ubil za plačilo. Kasneje je k njej pristopil dijak Sean Pica in ji rekel, da bi ubil človeka za 1000 dolarjev. Slab mesec kasneje je oče James na dovozu pred hišo, pod težo petih strelov obležal mrtev.

Policija je trojico prijela kmalu za tem. Na sojenju je Cheryl prvič javno spregovorila o grozljivih spolnih napadih njenega očeta. Očetov del sorodstva ji ni verjel, medtem ko so ostali sorodniki in sosedje priznali, da so že dolgo sumili, da v družini nekaj ni v redu, vendar ni nihče ukrepal.

Pica je priznal umor in dobil 24 let zaporne kazni. Rob je bil pogojno izpuščen, Cheryl pa je za zapahi sedela 3 mesece in pol.

Ko je prišla iz zapora jo je Rob zaprosil za roko. Življenje sta si začela graditi na novo in po treh letih se jima je rodil prva hči Samantha, tri leta za njo pa druga, Casey.

“Bila sva izjemno zaščitniška,” je o vzgoji svojih otrok povedala Cheryl. “Nikomur ne bi dovolila, da bi ju ranil. Vzgojila sem dve čudoviti, inteligentni, pozorni in ljubeči hčerki. Nanju sem izjemno ponosna.”

Cheryl je lani izdala knjigo o svojem življenju. In čeprav pravi, da njene “čustvene brazgotine ne bodo nikoli izginile,” želi pomagati drugim žrtvam spolnega nasilja. Svojo tragedijo želi spremeniti v “nekaj dobrega.”