Streli

FOTO: Pet do šest strelov: tekla je pred njim, on je streljal

R.T.
20. 3. 2017, 15.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Uradno še ni znano, kaj je sprožilo strelski napad moškega v romskem naselju. Sosedje pa so povedali, kaj so videli.

J. A., Dolenjski list
Policisti okoliščine dogodka še preiskujejo.

Domačine, ki živijo v okolici romskega naselja Žabjak, so v dopoldanskih urah prestrašili streli. Poročali smo, da je policija potrdila, da je moški s strelnim orožjem poškodoval žensko, storilec pa se je že znašel v rokah policije.

Kolegi s časnika Dolenjski list so na kraju dogodka izvedeli, da naj bi moški in ženska živela v Brezju, v Žabjek pa da sta se pripeljala na obisk k sorodnikom storilca. Storilec naj bi bil star 22 ali 23 let. Prebivalci naselja so sicer nad dogajanjem zaskrbljeni in se sprašujejo, kaj bi se lahko zgodilo, če bi bili na kraju dogodka otroci. 

J.A., Dolenjski list
Moški je streljal in poškodoval partnerko.

Zaenkrat še ni znano, kaj se je dogajalo, da je prišlo do strelskega napada. Kot pa se sliši med domačini, je prišlo do spora, ženska je nato tekla k sosednji hiši, moški pa s pištolo za njo. Slišati naj bi bilo pet do šest strelov. Moški je žensko zadel in je padla, sam pa se je usedel v vozilo in se odpeljal. Sosed je pomagal ženski in poklical na pomoč tudi reševalci in policijo. Menda naj bi strelec žensko zadel v hrbet. 

Kot še poroča Dolenjski list, je med sosedi slišati, da je moški nasilen do svojih partnerk.