Še vedno na begu

FOTO: Učitelj ugrabil 15-letno učenko

R.T.
20. 3. 2017, 11.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija v zvezni državi Tennesee je na lovu za učiteljem Tadom Cumminsom, ki ga sumijo ugrabitve 15-letne učenke Elizabeth Thomas.

Tennessee Bureau of Investigation
Elizabeth Thomas.

Tad Cummins je skupaj s 15-letno Elizabeth Thomas izginil prejšnji ponedeljek. Policija ga sumi, da je učenko ugrabil. Nadzorne kamere so ga nazadnje ujele na bencinski postaji v mestu Decatur v zvezni državi Alabama. Od takrat se je za njim izgubila vsaka sled.

Tennessee Bureau of Investigation
Tad Cummins

Organi pregona domnevajo, da je Cummins deklico, ki je bila njegova učenka na šoli Culleoka Unit School, zavedel, z njo manipuliral in jo prepričal, da se je z njim zapletla v spolno razmerje. Cumminsa so prejšnji torek iz šole tudi uradno odpustili, pri čemer so v izjavi dejali, da je kot kaže kot učitelj svoj položaj dlje časa zlorabljal za vzpostavitev bližnjega odnosa s to ranljivo deklico, pri čemer je bila njegova edina namera spolna zloraba.

Cumminsa so zdaj dodali na seznam desetih najbolj iskanih oseb v zvezni državi Tennessee, za kakršne koli informacije, ki bi vodile v njegovo prijetje, pa so razpisali nagrado v višini 1.000 ameriških dolarjev.

Za ABC News se je oglasila tudi njegova žena Jill, ki mu sporoča: »Tad, to nisi ti. Nisi takšen. Pomagali ti bomo prebroditi te težave.« Grozita mu obtožbi ugrabitve in spolnega stika z mladoletnikom.