V gorah previdno!

Smučar padel in zgrmel po strmini

S.R.
20. 3. 2017, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zimski teren še vedno povzroča težave. Policisti so tako v soboto obravnavali nesrečo na smučišču, v kateri se je smučar huje poškodoval.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto dopoldan si je smučar na smučišču na območju Kranjske Gore pred večjo strmino odpel smuči, med hojo proti vznožju pa mu je na trdi in spolzki podlagi zdrsnilo, zaradi česar je padel ter zdrsel po strmini. Zaustavila ga je šele zaščitna mreža. Smučar se je pri tem huje poškodoval, poroča Policijska uprava Kranj. Policisti so isti dan opoldne obravnavali še dve nesreči zaradi zimskih razmer, obe pa sta se končala z lažjimi poškodbami. Opoldan je tako pri sestopu s Češke koče na Jezerskem s poti zdrsnila planinka, na Komni pa je padec doživela turna smučarka.

V gorah in na smučiščih je treba biti previden

Profimedia
Poskrbite za ustrezno obutev.

Zimski teren je v trenutnih vremenskih razmerah lahko problematičen, saj je podlaga zelo nepredvidljiva. Tla so v večji meri še vedno pomrznjena, pri čemer jih pogosto prekriva mehak sneg in listje. Če torej posameznik ni pazljiv, noga v teh razmerah rada zdrsne. Policisti in reševalci zato svetujejo, naj bo korak previden, smučanje pa prilagojeno snežni podlagi.