Neodgovorjeni klic

Tragedija v Podbočju: Zakaj sta brutalna pretepača klicala tudi brata žrtve?

T.L./M.K.
16. 2. 2017, 07.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Brat žrtve brutalno pretepenega Andreja je povedal, da sta ga osumljenca za brutalni napad usodne noči, nekaj minut po 3. uri zjutraj, klicala na mobilni telefon.

Google Maps
Po bratovi smrti sta Dejanu ostala le žalost in neodgovorjena vprašanja.

Po grozljivi smrti 26-letnega Andreja, ki sta ga 20-letni Aleš in 29-letni Martin v ponedeljek ponoči na območju Krškega, pretepla tako hudo, da je poškodbam kasneje podlegel, vse skupaj pa v živo predvajala preko facebooka, je za oddajo 24UR Zvečer na POP TV spregovoril Dejan, brat žrtve brutalnega pretepa.

Skrušen Dejan ne more razumeti, kako se je to lahko zgodilo in da brata ne bo nikoli več videl. Dejal je, da brata in osumljenca ni vezalo dolgoletno prijateljstvo, ampak, da so se poznali nekaj mesecev.

Razkril je, da sta ga osumljenca za brutalni napad usodne noči, nekaj minut po 3. uri zjutraj, klicala na mobilni telefon. Ni se javil, saj je bila ura pozna, sam pa je imel zjutraj službo. Odgovora, zakaj sta ga klicala – ali sta hotela povedati, da je njegov brat pretepen ali sta hotela pretepsti tudi njega – nima. Po bratovi smrti sta mu ostala le žalost in neodgovorjena vprašanja.

Povedal je še, da je bil umrli brat Andrej miren fant, da mu je bil vedno pripravljen pomagati. Dejan se tudi ne more sprijazniti z višino zagrožene kazni, ki jo zakon predvideva za storilca in naj bi znašala med 3 do 15 let zapora.