Valentinovo

Vlada jim deli 'čudežne tabletke za plodnost'

STA/B.K.
14. 2. 2017, 18.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tajska vlada je na praznik zaljubljencev parom, ki so v Bangkoku danes registrirali poroko, razdelila "čudežne vitamine". Cilj kampanje je povečati rodnost v državi.

Reuters
Mladoporočeni pari v Bangkoku.

Ministrstvo za zdravje je razdelilo 600 paketov prehranskih dopolnil z železom in folno kislino, kar so označili za čudežne vitamine. "Ženske, ki nameravajo zanositi, bi morale vsaj enkrat tedensko v 12 tednih zaužiti železo in folno kislino," je ob tem poudaril direktor vladnega urada za zdravje Vachira Pengjan.

Kot je še povedal, se Tajke zadnja desetletja poročajo vse redkeje in ob tem je rast prebivalstva upadla z 2,7 odstotka v letu 1970 na 0,4 odstotka v letu 2015. Prehranska dopolnila so danes razdelili tudi po bolnišnicah po vsej državi. Skupaj so razdelili šest milijonov tabletk.

Na valentinovo se v uradu v okrožju Bangrak v Bangkoku vsako leto poroči več tisoč Tajcev. To okrožje je posebej priljubljeno za poroke, njegovo ime namreč vsebuje besedo "rak", kar v tajščini pomeni ljubezen.

V Bangraku so danes 10 naključno izbranim parom podelili tudi poročne listine iz zlata. Vsaka je vredna 20.000 bahtov oz. 572 dolarjev.