Vztrajen

Romun bo lahko še naprej vsiljivo beračil

M.K.
10. 1. 2017, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Romunskega državljana so mariborski policisti že drugič v treh dneh zaradi vsiljivega beračenja so privedli pred sodnico, ki pa zanj tudi tokrat ni izrekla izgona.

Bobo
Povedal pa je tudi, da z beračenjem ne bo prenehal (slika je simbolična).

Mariborski policisti so danes na interventno telefonsko številko 113 prejeli obvestilo, da dva moška v križišču Ptujske ceste s Tržaško cesto oz. Cesto proletarskih brigad v Mariboru vsiljivo beračita za denar.

Policisti so kmalu zatem pri beračenju zalotili 34-letnega državljana Romunije, ki je imel pri sebi priberačenih 17,63 evrov. Istega moškega so policisti pri vsiljivem beračenju v Mariboru prijeli že minulo soboto in ga privedli na zaslišanje na okrajno sodišče, kjer mu je sodnica izrekla globo in mu zasegla priberačena sredstva.

Tudi danes so ga z obdolžilnim predlogom privedli na sodišče. V obdolžilnem predlogu so zraven globe in zasega naberačenih sredstev ponovno predlagali tudi izrek stranske sankcije izgona iz države, saj je bil Romun predhodno že večkrat obravnavan za istovrstne prekrške. Povedal pa je tudi, da z beračenjem ne bo prenehal.

Sodnica mu je s sodbo izrekla globo in odvzem protipravno pridobljene (naberačene) premoženjske koristi, ni pa mu izrekla stranske sankcije izgona iz države.