Obsežen požar

Pri Ilirski Bistrici poginilo devet krav, zgorela dva avtomobila

Sašo Avramovič
10. 1. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V naselju Zarečica v občini Ilirska Bistrica je predvčerajšnjim zvečer izbruhnil obsežen požar. Zagorel je hlev, v katerem so bile krave, bale sena in avtomobila.

PGD Ilirska Bistrica
Obsežen požar je izbruhnil predvčerajšnjim okoli 19.30

Materialna škoda je velika, po prvih podatkih znaša več kot 40 tisoč evrov.

Prebivalce Zarečice, naselja v občini Ilirska Bistrica, kjer živi malo več kot 100 prebivalcev, so v mirnem nedeljskem večeru, urini kazalci so kazali nekaj čez 19.30, predramile sirene gasilskih, policijskih in reševalnih vozil. Izbruhnil je namreč obsežen požar v gospodarskem poslopju oziroma hlevu, ki se drži stanovanjske hiše. V hlevu so bile v trenutku izbruha požara krave, večje število bal sena in dva osebna avtomobila.

Ostali so samo zidovi

Pri sanaciji so sodelovali tudi pogodbeniki Civilne zaščite (CZ) Ilirska Bistrica.

Na kraju dogodka je, kot nam je dejal Matej Ličan, vodja intervencije iz PGD Ilirska Bistrica, posredovalo okrog 50 gasilcev. Poleg ilirskobistriških še iz PGD Knežak, Podgora Podgraje, Vrbovo in Podgrad. »Gasilci so požar pogasili, rešili tri krave iz hleva, razmetali bale sena in jih zalili z vodo ter pomagali pri sanaciji pogorišča,« je poročala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Na žalost so bili ognjeni zublji usodni za devet krav, zgoreli pa so dva avtomobila in več bal sena. Hlev, velik približno 300 kvadratnih metrov, je pogorel v celoti. »Ostali so le zidovi,« je dodal Ličan. Pri sanaciji so sodelovali pogodbeniki Civilne zaščite (CZ) Ilirska Bistrica. Poveljnik slednje si je prav tako ogledal kraj dogodka.

PGD Ilirska Bistrica
Hlev, velik približno 300 kvadratnih metrov, je pogorel v celoti.

Je bila kriva elektrika?

Obsežen požar je sicer izbruhnil v hlevu, ki se drži hiše, v kateri sam živi oseminosemdesetletni Darko Vičič. Slednji je, kot so nam včeraj pojasnili domačini, pred leti hlev oziroma živino predal v oskrbo Davidu Vičiču, prav tako domačinu, dosti mlajšemu kot Darko. V dogodku sta zdaj, na žalost, oba utrpela veliko škodo. Po prvih podatkih naj bi je bilo za več kot 40 tisoč evrov. Zakaj natanko je zagorelo, še ni uradno znano, vzrok policisti še preiskujejo, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi bila za požar kriva elektrika oziroma električna napeljava. Sum požiga je izključen.